BIST 10.427
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.476,37
HABER /  POLİTİKA

DTPli Türk Baykala öfke saçtı

Açılımda frene basılması DTP'yi hayal kırıklığına uğrattı. DTP lideri Ahmet Türk CHP ve MHP'yi topa tuttu.

Abone ol

DTP lideri Ahmet Türk, MHP ve CHP'yi halkı kışkırtmakla ve savaş ittifakı yapmakla suçladı. Türk'ün hedefinde sert eleştiriler yönelttiği Baykal ve Bahçeli vardı.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve yöneticiler parti genel merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

-Karşılamayı şov olarak görmek talihsizlik.

-Samimi olunması ve cesur adımlar atılması halinde açılım sürecini milyonlarca yurttaşımız sahiplenecektir. Kürt ve Türk annelerin artık ağlamayacak olmasına duyulan sevinçten daha doğal ne olabilir?

-Eğer bölgedeki gelişmelere objektif gözle bakılır ve gerçekten empati kurulursa, halkın bu coşkusunun yıllardır çektiği acılarla doğru orantılı olduğu görülecek ve kimse öfkeyle yaklaşmayacaktır.

-Barış grubunun gelişini sloganlara ve üzerindeki kıyafetlere kadar indirgeyen dar ufuklu kısır yaklaşımlardır. Bu adımı özünden uzaklaştırmaya dönük amacı ortaya koymaktadır.

-Çok açıktır ki milliyetçiliği, ırkçılığı, militarizmi kendisine kılavuz edinen savaşt rantçısı bir takım siyasi odaklar, toplumun barış yürüyüşünden korkmuş ve bir an önce provokasyon çıkarmanın peşine düşmüşlerdir.

-Çatışma, ölüm, kan ve gözyaşından başka topluma önerecek bir şeyi olmayan CHP ve MHP barış grubunun gelişiyle oluşan olumlu iklimi tersine çevirmek ve ortamı kışkırtmak için büyük çaba sarfetmektidir.

-Kürt raporundan, barıştan, aftan bahseden Sayın Baykal,  "hukuk katledilmiştir", "hükümet teslim olmuştur", "bu işin özü yanlıştır" gibi ifadelerle milliyetçiliği, ırkçılığı tetiklemiştir.

-Bu açıklamalarla Sayın Baykal barıştan yana değil, savaştan yana olduğunu ölüm ve gözyaşından beslendiğini bir kez daha ortaya koymuştur.

-CHP'nin ve MHP'nin kol kola girerek geliştirdiği bu savaş ittifakının kamuoyu ve halkımız tarafından net bir şekilde görülmelidir.

-Bahçeli "İstanbul Silopi değildir" diyerek kime hangi mesajı göndermektedir.