BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,90
ALTIN 2.430,82
HABER /  POLİTİKA

PKK-BDP buluşmasına Gül'den yorum

Şemdinli'de BDP'li vekillerin PKK'lılarla kucaklaşmasına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den ilk yorum geldi

Abone ol

BDP'li vekillerle PKK'lıların buluşma görüntülerini yorumlayan Cumhurbaşkanı Gül, "Görüntüler çok üzücü. Herkesin sorumluluk duygusu içinde hareket etmesi gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sultanahmet Camii'nde kıldığı bayram namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. BDP'li vekillerle PKK'lıların Şemdinli'deki buluşma görüntülerinin yankısı sürüyor.

BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili soru üzerine Gül, Türkiye'nin terörle mücadele içerisinde olduğunu söyledi.

EVİNE DÖN YANLIŞTAN VAZGEÇ DİYORUZ

Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

''Şiddetle, kan dökmekle, teröre karışmakla, teröre başvurmakla ne bir hak alınabilir, ne hukuk alınabilir. Dolayısıyla herhangi bir şekilde terörle, şiddetle de devletimiz asla hizaya getirilemez. Memleketimizin huzuru, güvenliği ve bütün halkımızın mutluluğu için hepimiz elimizden geleni yapıyoruz. Bu ülkenin farklılıkları, hepimizin zenginlikleridir. Nasıl ki yüzlerce yıl hep beraber yaşadıysak, bu ülke hepimizin ve hepimizin hak ve hukuku hepimizin sahiplenmesi gereken bir şeydir. Dolayısıyla terörün, hak ve hukukla bir ilgisi yoktur. Teröre başvuranlar, terör yoluna düşenler, büyük bir gaflet içerisindedirler, çok büyük bir yanlış içerisindedirler. Önce onların aileleri, yakınları hep beraber kucak açmalı çocuklarına. Devlet olarak, ülke olarak yanlışta olan herkese, 'evine dön, bu yanlıştan vazgeç' diyoruz. Bu bayram günü tekrar bu çağrıyı herkese yapıyorum. Bu sonu olmayan bir yanlıştır. Bir kez kan dökmeye başlandıktan sonra bu kan sarmalı, insanı alır hiç tahayyül etmeyeceği yerlere götürür''.

VATANDAŞLARIMI UYARIYORUM

''Vatandaşlarımı tekrar uyarıyorum, hepsini de uyarıyorum'' diyen Gül, şöyle devam etti:

''Şiddete, teröre kana bulaşanlara çok kesin herkesin mesafe koyması gerekir. Onlara da gelin bu yoldan dönün, ülkenize gelin, ailenizin yanına gelin ve elinizdeki bu terör aracı silahları bırakın diyorum.''

Cumhurbaşkanı Gül, görüntüleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine,''Görüntüler çok üzücü. Bayram gününde doğrusu fazla konuşmak istemiyorum. Bayram gününde vermek istediğim mesaj bu yönde. Bunların hepsinin üzücü olduğunu söylemek isterim. Herkesin büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmesi gerekiyor'' diye konuştu.

ACI İÇERİSİNDE OLAN MÜSMALAN HALKLAR VAR

Bu mübarek günlerin hürmetine, milletin bahtının açık olmasını temenni eden Gül, şunları kaydetti:

''Tüm ülkemize huzur, barış ve güvenlik temenni ediyorum. Bunun için hep uğraşıyoruz. Herkese Allah güç versin. Böyle güzel bir günde çok sıkıntı ve acı içerisinde olan Müslüman halklar var. Başta komşumuz Suriye olmak üzere dünyanın birçok yerinde onların hepsinin acılarını paylaşıyoruz. Bunların hepsinin acısının da kısa sürede sona ermesini ve oralarda yeni düzenin, güvenliğin kurulmasını, herkesin huzur ve mutluluk içinde olmasını temenni ediyorum. Tüm şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum ve tüm gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.''

Daha sonra camiden ayrılan Cumhurbaşkanı Gül, Tarabya Köşkü'ne gidişi sırasında Tarabya'da minibüsçüler durağında makam aracını durdurarak, sürücülerin bayramını kutladı ve sohbet etti.

Şoförlerin çay ve şeker ikram ettiği Gül'e, bazı vatandaşlar ''Cumhurbaşkanlığı'na devam etmeyi düşünüyor musunuz?'' diye sordu. Bunun üzerine Gül, ''Daha vakit çok'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Tarabya Şehit Kemal Aykut Genç Polis Merkezi'ni ziyaretinin ardından Tarabya'daki esnafla bayramlaştı.