BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Azerbaycan'da bayram coşkusu

Bayram Namazı dolayısıyla camileri hınca hınç doldurduğu başkent Bakü bağımsızlıktan sonra en güzel bayramlarından birini yaşıyor.

Abone ol

Azerbaycan'da Ramazan Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Başta İlahiyat Fakültesi Camisi, Teze pir, Gök Mescit ve Mehtabat camileri olmak üzere bütün camilerde eller yaratana açılarak ülkenin huzuru refahı ve işgal altındaki toprakların bir an önce bağımsızlığı için dualar ettiler.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bir mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı mesajında "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu Ramazan ayı insanlar arasında birlik ve beraberliğin, iyilik ve şefkatin, Allah'a ve ilahi hikmete bağlılığın yüksek zirvesidir. Bu ayda Müslümanlar Hak ve din karşısında vicdani borçlarını daha dolgun ödemek fırsatı elde ediyorlar. Manevi zenginliğin ve ahlaki kamilliğin nefse galip gelmenin sevincini yaşıyorlar.

Toplumda birlik ve hümanizm duygularını, Allah ve Vatan sevgisini daha da güçlendiren Ramazan Bayramı dolayısıyla bütün inananları tebrik ediyorum" dedi.

BAKÜ'YE YENİ CAMİİ GELİYOR

Cumhurbaşkanı Aliyev Bakü'de yeni cami kompleksi inşası için genelge imzaladı. Genelgeye göre Bakü'nün Binegadi semtinde çağın gereksinimleri ile teçhiz edilmiş bir cami kompleksin inşa edilecek. Yeni inşa edilecek camii için Cumhurbaşkanı 10 milyon manat (10 milyon Euro) ödenek ayırdı.

HALK OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ

Azerbaycan'da bu yıl ilk defa Ramazan Bayramı dolaysıyla bazı halk otobüsleri bayramın birinci ve ikinci günleri ücretsiz çalışacak.