BIST 10.046
DOLAR 32,44
EURO 34,63
ALTIN 2.382,39
HABER /  GÜNCEL

PKK 500 bin dolar haraç istedi

PKK'lıların bastığı taş ocağının sahibi AK Parti Silvan İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan'dan bölge halkına sitem.

Abone ol
Terör örgütü PKK'nın, taş ocağını basarak 30 kişinin işsiz kalmasına sebep olduğu, AK Parti Silvan İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan'dan 500 bin dolar haraç istediği ortaya çıktı.

Kılıçaslan'ın haracı vermemesi üzerine taşocağını basan teröristler 6 kamyonunu ateşe vermişti.

Zaman gazetesinde yer alan habere göre taş ocağını basılarak 6 kamyonu yakılan AK Parti Silvan İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan, şöyle konuştu:

BENİ EN ÇOK HALKIN SESSİZLİĞİ ÜZÜYOR

"Ocağımı ateşe verdikten sonra, işçileri bağladıkları kulübenin önüne bir kâğıt parçası üzerine haraç miktarını yazmışlar. O notu jandarma aldı. Notun üzerinde 'Bize 500 bin dolar vereceksin' yazılmış. Bu daha önce de farklı yollardan istendi, ancak ben kabul etmedim. Zerre kadar aklı olan herkes bu olaya karşı sesini yükseltir, kabul etmez. Ama kimse sesini çıkaramıyor. Beni en çok halkın bu sessizliği üzüyor.

BDP'YE OY VEREN İŞÇİLERE DE HAKSIZLIK

Ocağımda çalışanlardan BDP'ye oy verenler de var. Ama biz kimsenin düşüncesine bakmadan aş veriyoruz. En başta bu işçilere yapılan bir haksızlık var ortada. 'Biz zulme başkaldırdık' diyen bir örgütün bu zulmü yapmasının gerekçesi nedir. Onların silahı var. Benim de duam ve bedduam var."