BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  GÜNCEL

Bugüne kadar boşuna mıydı bu çile!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yol yapımı süren Fatih Sultan Mehmet köprüsü için aldığı trafik önlemleri sonuç vermeye başladı.

Abone ol

İstanbullu haftalardır yaşadığı çileyi dün yaşamadı. Sebebi de alınan 9 maddelik önlemdi. 5 saat süren yol 15 dakikada aşılınca haliyle vatandaş, "boşuna bize çile mi çektirildi, bu önlemler zamanında niye alınmadı" diye isyan etti. 

İstanbul Belediyesi'nden yapılan açıklamada Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmalar ve bu çalışmaların yol açtığı trafik çilesine karşı önemler Pazartesi gününü beklemeden uygulanmaya başladı.

YOLCU OTOBÜSLERİ BOĞAZİÇİ'NE KAYDIRILDI

Gece boyunca araç sürücüleri rahat bir şekilde gişelerden geçiş yaptı. Açıklanan önlemler kapsamında şehirlerarası yolcu otobüsleri 00.00 -05.00 saatleri arasında Boğaziçi Köprüsü'nü kullanacaklardı. Ancak önlemlerin birinci gününde buna gerek kalmadı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde trafikte hiçbir aksaklığın olmaması şehirlerarası otobüslerin Boğaz Köprüsü'nü fazla kullanmasına gerek bırakmadı. u.20120713074916.jpg

"4-5 SAAT YERİNE 15 DAKİKADA GEÇTİK"

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde araç sürücüleri rahat bir şekilde gişelerden geçiş sağladı. Bazı sürücüler birkaç gün önce geçtikleri gişelerden 4-5 saatte geçemediklerini alınan önlemler sonucunda 10-15 dakikada geçiş yaptıklarını söyledi.

Ayrıca alınan bir diğer önlemde, FSM Köprüsü Avrupa ve Anadolu girişlerinde ambulans, çekici ve itfaiye araçları hazır bekletiliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı diğer önlemlerde birkaç gün içinde uygulanmaya başlayacak.

YOLCU OTOBÜSLERİNE BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ İZNİ

Geçici önlemler kapsamında Boğaziçi Köprüsü de devreye sokuldu. Buna göre normalde geçişi yasak olan şehirlerarası otobüsler, 00.00 ile 05.00 saatleri arasında Boğaziçi Köprüsü’nden geçti. Bazı firmalara ait otobüsler çeşitli zaman aralıkları içerisinde gelerek Boğaziçi Köprüsünden Anadolu Yakası’na geçiş yaptı.

Alınan önlemler sayesinde gece saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde herhangi bir trafik yoğunluğunun yaşanmadığı görüldü.