BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversite öğrencileri bunu okuyun!

Torba yasa ile AOBP'ye YÖK'ten bu yıl için izin çıkmadı.

Abone ol
Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) yaklaşık 3 hafta kala kaldırılan ve sonra TBMM'de 'torba yasa'ya eklenen geçici madde ile bu yıl uygulanmasına karar verilen Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP), Yükseköğretim Genel Kurulu'nda (YÖK) reddedildi.
 
YÖK Genel Kurulu bugün 15'inci kez toplandı. Toplantıda eğitim, kadro, mevzuat, vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonları raporları ile dekan atamaları, Nişantaşı Üniversitesi Rektör ataması ve üniversite adaylarını yakından ilgilendiren Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı'nı (AOBP) görüşmek üzere toplandı.
 
Toplantıda, LYS'ye yaklaşık üç hafta kala uygulanmasına son verilen, sınava birkaç gün kala ise Meclis'ten geçen 'torba yasa'ya eklenen geçici madde ile bu yıl uygulanmasına karar verilen AOBP'nin uygulanmamasına karar verdi. 

YÖK'ten yapılan açıklamada, 2012-ÖSYS'de yerleştirme puanlarının hesaplanmasında adayların ortaöğretim başarıları dikkate alınacağı belirtildi. İşte o açıklama;

"Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak, ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden diploma notu) 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanı'na (OBP) dönüştürülecek. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır... Bu şekilde hesaplanan Ortaöğretim Başarı Puanının yüzde 12'si (0,12) merkezi sınavdan alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacaktır."