BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

ABD'den 'İran' yaptırımı!

ABD yönetimi, İran'a yönelik yaptırımlarını genişletti...

Abone ol

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İran Savunma Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları ve ulusal nakliye hattıyla ilişkili 11 şirketin yanı sıra bir üniversiteye de yeni mali yaptırımlar getirildi.

4 KİŞİ İLE BAZI ŞİRKETLER LİSTEYE ALINDI
Bunun yanında, biri Avusturyalı ve üçü İranlı olmak üzere 4 kişi ile aralarında Hong Kong, İsviçre ve Malezya merkezli enerji şirketlerinin olduğu bazı paravan şirketler de yaptırım listesine alındı.

Yaptırımlar, söz konusu şirket ve bireylerin ABD'nin yetki alanı içine girebilecek tüm mal varlıklarının dondurulmasını ve Amerikalıların onlarla iş yapmasının yasaklanmasını öngörüyor.

BASKI DEVAM EDECEK
ABD Hazine Bakanlığı'nın terörizm ve mali istihbarattan sorumlu Müsteşarı David Cohen, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ''İran bugün yoğun ve çok taraflı yaptırımların baskısı altında ve nükleer programıyla ilgili uluslararası toplumun sağlam temelli kaygılarını ele almayı reddettiği müddetçe de İran üzerindeki baskıyı artırmaya devam edeceğiz. Bugün açıkladığımız tedbirler, İran'ın nükleer ve balistik füze programlarına ve petrolünü satmak ve taşımak için paravan şirketleri kullanma yönündeki aldatıcı çabalarına sekte vurmayı doğrudan hedef alan bu süreçteki yeni bir adımı oluşturuyor'' ifadelerini kullandı.