BIST 10.175
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.405,45
HABER /  GÜNCEL

3 kişiye umut olacak

Isparta’da trafik kazası geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Pembegül Demir’in organları, ailesi tarafından bağışlandı...

Abone ol

Yapılan değerlendirme sonrası Demir’in karaciğeri ile iki böbreğinin nakile uygun olduğu belirlendi

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden Organ Nakil Merkezi’nden Dr. Mustafa Saraçoğlu, Isparta Devlet Hastanesi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, beyin ölümü gerçekleşen hastanın karaciğer ve böbreklerini aldıklarını söyledi. Organların Antalya’da nakledileceğini belirten Saraçoğlu, ‘’Biz burada organları almak için operasyona devam ederken nakil bekleyen hastalar da hazırlanmış olacaklar’’ dedi. Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Aydın isehastanın yoğun bakım ünitesinde yapılan tedaviye rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini kaydetti.

Aile bağış konusunda doğru karar verdi

Organ nakli koordinatörlüğü ekibinin hasta yakınlarıyla görüştüğünü ve olumlu yanıt aldıklarını belirten Aydın, “Genç yaşta hayata veda eden Pembegül Demir’in organları 3 hastada hayat bulacak. Organları bağışlanan genç kızın kalbi ise uygun hasta bulunamadığı için nakil yapılamayacak. Bağış yapılmasında doğru kararı veren ailesine teşekkürü bir borç biliyorum’’ diye konuştu.