BIST 10.265
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.383,36
HABER /  GÜNCEL

Pilotun kuleye tüyler ürperten anonsu!

Atatürk Havalimanı apronuna kaçak olan giren bir kişi nedeniyle uçakların piste inişleri iptal edilmişti. Bu sırada bir uçağın yakıtının bitmek üzere olduğu bilgisi kuleyi alarma geçirdi.

Abone ol

Atatürk Havalimanı apronuna kaçak olan giren bir kişi nedeniyle uçakların piste inişleri iptal edilmişti. Bu sırada bir uçağın yakıtının bitmek üzere olduğu bilgisi kuleyi alarma geçirdi. Zamanında iniş yapması sağlanan uçak büyük bir facianın eşiğinden döndü.

İşte kan donduran o anlar...

Askeri bölgeden kaçak olarak Atatürk Havalimanı apronuna giren ve bir süre pistte koşan Iğdır doğumlu 18 yaşındaki Aziz Arga, hava trafiğinin aksamına da neden olmuş, psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Arga jandarma ile polis ekipleri tarafından yakalanmıştı.

Olay nedeniyle 05-23 pistine iniş için alçalan THY'ye ait 5 yolcu uçağı pisti pas geçerek bu uçakların yakıt kritiğine girdiği öğrenildi. Bunun üzerine pilotlar kuleden iniş için öncelik istediler.

Olayla ilgili kule ve pilot konuşmaları;

PİLOT: 05'e iniyorduk. 05'den pas geçirildik.
PİLOT: Öncelik istedik ama bilmiyoruz?
KULE: Niçin pas geçirildiğinizi biliyorsunuz galiba?
PİLOT: Tahmin edebiliyoruz. Önceki uçak pistte bir insanın pistin içinde olduğunu söyledi. Ondan dolayı biz ve arkamızdaki uçaklarda pas geçirildi.
KULE: Pisti pas geçen 5 trafiğim var onları alacam.
KULE: yedek meydan olarak Sabiha Gökçen'i almıştık değil mi?
PİLOT: Beklemedeyiz. Bekleme yakıtımız bitti. Divert için sizin kararınızı bekliyoruz.
KULE: Yakıt kritiği için bekliyorsanız sizi öncelikle alabiliriz. Ama deklare etmediğiniz sürece hiçbir şey yapamam
PİLOT: Anlaşıldı.
PİLOT: Divert kararı aldık ama tekrar görüşmelerimiz neticesinde kritik yakıt olarak kabul edeceğiz ve öncelik verilecek.