BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Pamukoğlu taraftarları kitabevi bastı!

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) üyesi oldukları bildirilen bir grup genç Beşiktaş’taki Kabalcı Kitabevi’ni adeta sorguya çekti.

Abone ol

Metis Yayınevi’nin “Irkçılığa, Ayrımcılığa ve Nefret Suçlarına Karşı” adıyla bastırdığı 2011 ajandasında Atatürk’e ve Türk Milletine hakaret edildiğini iddia eden gençler, mağaza yetkililerine ajandanın satıştan kaldırılması için ısrarda bulundular.

Kitabevine giren partili gençler, daha önce Nezih Kitabevi’nin söz konusu ajandayı gelen tepkiler üzerine satıştan çekmek zorunda kaldığını, Türklerin ekmeğini yiyen kimsenin Türklere hakaret edilen ürünleri satamayacağını belirtip bir süre mağaza yetkilileriyle münakaşaya giriştiler. Tartışma esnasında gençlerden birinin “Kaldırmazsanız, biz de başka yollardan hallederiz. Bağımsız Türk mahkemeleriyle…” sözü dikkati çekti.

Uyarılarını tekrarlayan gençler kitabevinden olaysız şekilde dağıldılar.

Çoğunlukla HEPAR sempatizanı bir kitlenin telefon ve e-posta yağmuruyla daha önce Nezih Kitabevi’nden kaldırttıkları ajanın 10 Kasım sayfasında ‘ZULÜM’ ibaresi ve ‘işeyen çocuk’ karikatürü bulunuyor.