BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Necdet Sezer yargılanmalı mı?

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Soner Yalçın'dan sonra 5 gazetecinin daha sırada olduğunu iddia ederek gündeme gelen Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, bu kez 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e yüklendi.

CNN Türk'te Haber Toplantısı'na telefonla katılan Orakoğlu, Sezer'in Danıştay cinayeti davası sonrası yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. 'Sezer yargılanmalı' demediğini savunan Orakoğlu şunları söyledi:

"Bir süreç içerisinde Danıştay cinayeti işlendikten sonra polis tarafından yakalanıp götürülürken, hemen anında Sayın Cumhurbaşkanı'nın çıkarak 'Laik cumhuriyete yapılan saldırıdır' demesini kınadım. Sonra da Silivri'deki yargılama sürecinde görüldü ki Alparslan Arslan'ın kasıtlı olarak manipülasyon yaptığı başka boyutlara çektiği kesinlikle ideolojisinin bu olmadığı görüldü."

İTALYA'DA 1 NUMARA CUMHURBAŞKANIYDI

CNN TÜRK Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan'ın "Bu açıklama mı yargılamaya götürür diyorsunuz?" sorusuna ise Orakoğlu, Sezer'i ilginç İtalya örneği vererek eleştirdi:

"Kendi fikrimi söyledim. Yargılamaya götürür demedim. Bu tür olaylara Ergenekon tipi saldırıların İtalya'daki Gladio ile çok benzeştiği gözüktü. Mesela İtalya'da medyamızın 1 numara diye tabir ettiği kişi İtalyan Cumhurbaşkanı idi. Süreci hatırladığımız zaman konjönktürel yapı içerisinde Sayın Sezer daha polisten herhangi bilgi almadan. Sayın Sezer burada yalnız değil..."

GÜNDEM OLUŞTURMUYORUM

Gazeteci-yazar Rıdvan Akar'ın "Sezer yargılanabiliyor mu? Siz eski bir üst düzey bürokrat olarak bilgi sahibisiniz. Cumhurbaşkanları yaptıkları açıklamalar nedeniyle yargılanabiliyor mu? Neden Sezer isminii öne çıkararak böyle bir gündem oluşturmaya çalışıyorsunuz?" sorusuna ise Orakoğlu, şu cevabı verdi:

"Ben gündem oluşturmuyorum. Ben o anda açıklamaların Türk milletini rahatsız ettiğini düşünüyorum. Danıştay cinayeti Türkiye'yi kutuplara bölmeye çalışan bir cinayettir. Devletin en üst görevlilerinin bu tür stratejilere alet olmaması gerektiğini düşünerek bunu gündeme getirdim."