BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Petrol fiyatları son 2,5 yılın zirvesinde

Amerikan hafif ham petrolünün Nisan ayın varil teslim fiyatı, Eylül 2008'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkarak 106,44 dolar oldu.

Abone ol

Libya'da ayaklanmanın iç savaşa dönüşebileceği kaygıları, uluslararası piyasalarda petrolün fiyatını son iki buçuk yılın en yüksek seviyesine çıkardı.
Amerikan hafif ham petrolünün Nisan ayın varil teslim fiyatı, Eylül 2008'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkarak 106,44 dolar oldu.

Londra Brent türü ham petrolün varili ise 1,53 dolar artarak 117,40 dolara çıktı.

Asya borsalarında düşüş

Bu arada, artan enerji fiyatlarının küresel resesyon sonrası toparlanma sürecine sekte vurabileceği yolundaki kaygılar Asya borsalarında düşüşlere neden oldu.

Japon Nikkei endeksi 1,8 oranında düştü.

Hong Kong, Sydney ve Bombay borsalarında da hisselerin ortalama değeri azaldı.

Şanghay'da ise endeks günü 1,8 artışla kapadı. Ancak uzmanlar bunun enerji şirketlerinin hisselerinin önemli oranda değer kazanmasından kaynaklandığını söylüyor. Çin Şenhua enerji şirketinin hisseleri yüzde 10 oranında değer kazandı.

Amerika Birleşik Devletleri, petrol fiyatlarındaki baskıyı hafifletmek için kendi rezervlerine yönelebileceğinin işaretlerini verdi.

Ancak, bu açıklama, yatırımcıların Arap dünyasındaki krizin, petrol üreticisi diğer ülkere de yayılması endişesi nedeniyle piyasaları rahatlatmaya yetmedi.