BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Baykal taciz iddiaları için ne dedi?

CHP eski Lideri Deniz Baykal, Odatv yazarı İklim Ayfer Kaleli'yi tacizde bulunduğu iddiasına ne dedi?

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan gazeteci İklim Bayraktar'ın, savcı Zekeriya Öz'e çok çarpıcı açıklamalarda bulunduğu ileri sürüldü.

BAYKAL O İDDİALARA YANIT VERDİ

Gazeteport, Odatv yazarı İklim Ayfer Kaleli'nin taciz iddialarını 'Deniz baykal'a sordu. Deniz Baykal o iddialara yanıt verdi.

Deniz Baykal, Gazeteport yazarı Safile Usul ile aralarında şu konuşma geçti;

- İyi günler sn. Baykal. Ben Gazeteport yazarı Safile Usul. "İzniniz olursa size bir sorum olacak?

- Hayır hayır sanmıyorum. Ne soracağınızı tahmin ediyorum. Bugün gazetelere yansıyan o konu.

- Evet o konu efendim.

- Hayır buna cevap vermeyeceğim. Bu konuda bir açıklamam yok.

- Teşekkür ediyorum iyi günler.

ERGENEKON MEDYA DALGASINDA ORTAYA ÇIKAN İDDİALAR

İddilara göre Bayraktar, Deniz Baykal'ın kendisini taciz ettiğini öne sürdü. Bayraktar, teknik takibe takılan görüşmelerinde ise, tacizi görüntülemek için Kılıçdaroğlu'ndan cihaz istediğini ancak 'kendi imkanlarınla yap' cevabını aldığını iddia etti.

EVET HEM ELLE HEM AĞIZLA

Bayraktar röportaj için 21 Ocak 2011’de Meclis’teki odasına gittiği Baykal’ın kendisini taciz ettiğini ileri sürerek durumu dinlemeye takılan telefon görüşmesinde Soner Yalçın’a şöyle anlattı: “Utanç verici bir durum. Evet elle ve ağızla. Zor attım... Bak şimdi size bir şey anlatayım mı? Bu görüşme başka bir yerde olsaydı kıyameti koparırdım. Ama Meclis’te ve odasındaydım. Güvenlikle beni dışarı attırsa rezillik. Der ki bana tacizde bulundu. Aleni yaptı ki dondum kaldım. Ona ‘kafanız güzel mi?’ dedim. Bana, ‘Sen çok fevrisin. Hayatı bu kadar ciddiye alma. Hepsi hikaye gel seninle havuza gidelim” dedi ve ev numarasını verdi. Numaranın temiz olduğunu rahatlıkla konuşabileceğimizi söyledi.

Ertesi gün Baykal’ın sekreterini tekrar aradım. ‘Ben odatv’den İklim’ dedim. Hemen telefona geldi ve ‘odatv’den misin sen?’ dedi. ‘Bugün gözlerine ve güzelliğine, aurasına kapılıp gözlerimi ayıramadığım bayan gazeteci mi yani’ dedi. Adamın telefonda ilk cümlesi bu oldu, ‘evet’ dedim.”

BÖĞÜRE BÖGÜRE AĞLAMAK İSTİYORUM

İddiaya göre eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’yla yaptığı telefon görüşmesi de teknik takibe takılan Bayraktar, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini şöyle anlattı: “Böğüre böğüre ağlamak istiyorum. 45 dakika görüştük. Ama inancımı, umutlarımı yitirdim. O kadar açık konuştum ki. Ama yok bundan bir cacık olmaz. ‘Sana en büyük balığı getireceğim. Bana destek ver, güç ver, cihaz ver’ dedim. ‘Yok olmaz sen kendin yap getir’ dedi. Ben yaptıktan sonra youtube’a koyar yayınlarım sana ne ihtiyacım var.”