BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

ATM'den makbuz almak artık paralı!

Bankaların ATM noktalarından para çektikten veya yatırdıktan sonra makbuz alıyorsanız bu haberi okuyun.

Abone ol

Bankalar, işlem sayısının yılda 1 milyar adede ulaştığı ATM'lerdeki bilgilendirme fişleri için de artık makbuz bedeli almaya başladı. Müşterilerin hesabına 25 kuruş ile 1 lira arasında değişen ATM makbuz bedeli yansıtan bankalar arasında Akbank, Vakıfbank, Garanti, TEB-Fortis ve HSBC bulunuyor.

Hürriyet gazetesi yazarlarından Erkan Çelebi'nin bugünkü köşesine taşıdığı değiştikliklere göre, her 100 nakit para çekim işleminden 90'ının, her 100 para yatırma işleminden 60'ının ATM cihazları üzerinden gerçekleştiği Türkiye'de, bu cihazlardan gerçekleştirilen işlemlerin belgelenmesinde kullanılan makbuzlar, bankalar için yeni bir gelir kapısı oldu. Şimdilik makbuz bedeli için bankalar 25 kuruş ile 1 lira arasında ücret ödeniyor. Ancak bu rakamda işlemi uygulayan bankaların sayısı da artabilir.

ALANLAR ŞİMDİLİK AZINLIKTA

ATM makbuzlarına 1 TL ile en fazla ücret talep eden banka Vakıfbank olurken, bunu 70 kuruş ile Garanti ve HSBC takip ediyor. TEB-Fortis'in hesaplarına yansıttığı makbuz bedeli ise 50 kuruş. Bu bankalar arasında en az kesintiyi ise 25 kuruş ile Akbank yapıyor.

Kuveyt Türk, Halkbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Denizbank, Finansbank, Albaraka Türk, Şekerbank'ın da aralarında bulunduğu diğer bankalar ise henüz bu ücreti talep etmiyor. Bankaların makbuzları ücretli hale getirmelerine ise kağıt israfını önlemek gerekçe olarak gösteriliyor.