BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Samsun ve Ordu'da okullara kar tatili

Samsun, Ordu ve Amasya'da kar nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı. Samsun'da iki ilçede, Ordu'da da 4 ilçede okullar tatil edildi.

Abone ol

Samsun, Ordu ve Amasya'da kar nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı. Samsun'da iki ilçede, Ordu'da da 4 ilçede okullar tatil edildi.

Samsun'da dün akşam başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 45 santime ulaştığı bölgelerde hayat felç oldu. 60 köy yolu yoğun yağış nedeniyle kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı olan köy yollarını açmak için 13 greyder ve 1 lastikli kepçe ile yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca kar yağışı nedeniyle Ayvacık İlçesi'de 6 köy, Canik İlçesi'nde de 4 köy okulunun bir gün tatil olduğu belirtildi.

Ordu'da da kar yağışı vatandaşları zor durumda bıraktı. İl merkezinde yağış olmazken, Akkuş, Aybastı, Çamaş, İkizce, Mesudiye gibi ilçelerde yoğun kar yağışının devam ettiği belirtildi. İl genelinde toplam 91 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Namık Kemal Uzunlar, ilçelerde kar kalınlığının 40 santimetreyi bulduğunu belirterek, "Toplam 44 ayrı ekiple kapalı yolları açmaya çalışıyoruz" dedi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun'da yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların Akkuş ve Aybastı'da 1 gün, İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde 2 gün süreyle tatil edilmesine karar verildiğini söyledi. Ayrıca, Kabataş ve Kabadüz ilçelerinde ise bazı öğrenci servislerinin etkili kar yağışı nedeniyle taşıma yapamadığı belirtildi.

Ordu'nun Kabadüz İlçesi Yokuşdibi Beldesi'ne bağlı Çambaşı Yaylası'nda da dün öğleden sonra 25 kişinin ani bastıran kar ve tipi yüzünden mahsur kaldığı belirtildi. Yokuşdibi Belde Belediye Başkanı Yener Kaya, "Çambaşı Yaylası'na 9 araçla pikniğe giden 25 vatandaşımız, öğleden sonra aniden bastıran kar, fırtına ve tipi nedeniyle Gölet Mevkii'nde mahsur kaldı. Bizden yardım isteyen vatandaşlarımıza belediye ekiplerimizi gönderdik. Yaklaşık 2 saat kadar süren yol açma çalışmasından sonra mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtardık" diye konuştu.

Amasya'da ise 15 köy yolunun kapalı olduğu ve ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.