BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Peru parası ile yaşlıları dolandırdı!

Yaşlı kişileri "zekat parası" adı altında dolandırdırdığı iddia edilen şahıs polis tarafından yakalandı ve cezaya çarptırıldı

Abone ol

Yaşlı kişileri "zekat parası" adı altında dolandırdırdığı iddia edilen şahıs 8 bin lira para cezasına mahkum edildi

İzmir'de işportacılık yaparken Peru parası ile dolandırılınca aynı yöntemle Adana'da yaşlı kişileri "zekat parası" adı altında dolandırdırdığı iddia edilen H. Ç., (51) 8 bin lira para cezasına mahkum edildi.

"ZEKATI SİZE VEREYİM"
İzmir'de yaşayan H. Ç., geçen yıl belli aralıklarla Adana'ya gelerek Peru parası Pen ile gözüne kestirdiği yaşlı vatandaşları dolandırmaya başladı.

Değeri çok düşük Peru parası Pen'i gösteren H. Ç., "Almanya'dan yeni geldim. Arkadaşlar 1200 lira zekat parası verdi. Bu yabancı para bin 500 lira değerinde. 1200 lira zekat parasını size vereceğim. Sen bana 300 lira ver, bu parayı sana vereyim" diyerek en az 8 kişiyi dolandırdı.

DOLANDIRICILIK KAMERADA
Yapılan şikayetler üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri, kimliğini belirlediği zanlıyı yakın takibe aldı. Merkez Çukurova ilçesinde Sami Sayın'ı (64) aynı yöntemle dolandırmaya çalışan Çelik'in dolandırıcılık eylemi polis tarafından saniye saniye kameraya alındı. Sayın'ı dolandırdığı anda yakalanan Çelik, gözaltına alındı. 95 yaşındaki Fidan Kılıç'ı da aynı yöntemle 300 lira dolandıran zanlının bazı kişilerden de bin lira aldığı belirlendi.

"HASTA EŞİMİ DOKTORA GÖTÜRMEK İÇİN YAPTIM"
Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Fidan Kılıç'ı dolandırmak suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Çelik hakkında karar verildi. 2 çocuk babası Çelik, son savunmasında, işsiz olduğunu, hastalanan eşini doktora götürmek için dolandırıcılığı yaptığını itiraf etti. Çelik, "Yaşlı teyze ile karşılaştım kendisine 1500 Peru parasını verip 300 lira para üstü aldım. Kendi rızası ile parayı verdi" dedi.

"ALLAH'A HAVALE EDİYORUM"
Duruşmaya gelen Fidan Kılıç, sanıktan şikayetçi olmayarak, "Onu Allah'a havale ediyorum" dedi. Yaşlı kadın, parasının nasıl dolandırıldığını da şöyle anlattı:
"13 yaşındaki torunumla giderken önümüze çıktı. Selam verip, halimi hatırımı sordu. Sohbet ederken Almanya'dan geldiğini söyledi, arkadaşlarının verdiği fitre ve zekatı bana vermek istedi. Ben daha yoksullara vermesini söyledim. Vermekte ısrar etti. Bana yabancı para verip üzeri olan 300 lira istedi. Ben almak istemeyince torunum 'Nine paran var ya' deyince 300 lirayı verdim. O da bana yabancı bir para verdikten sonra gitti. Sorduğumuzda paranın değersiz olduğu söylendi. Avukatı, dışarıda paramı geri verdi" dedi.

8 BİN LİRA PARA CEZASI
Mahkeme heyeti, Hanifi Çelik'i "basit dolandırıcılık" suçundan önce 1 yıl 6 ay hapis ve 100 gün adli para cezasına mahkum etti. Dolandırdığı parayı ödemesi ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle 7 ay 15 gün hapis ve 41 gün adli para cezasına düşürülen ceza, toplam 8 bin 80 lira para cezasına çevrildi. Tahliye edilen Çelik'in, aynı şekilde dolandırıcılık suçundan başka bir mahkemede davasının sürdüğü belirtildi.