BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Mizah dergilerine bu kez onu gönderdi!

Daha önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı mizah dergilerine havale eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu kez İçişleri Bakanı'na sataştı

Abone ol

Daha önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı mizah dergilerine havale eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu kez İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a gönderme yaptı. Kılıçdaroğlu,"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde "Gence Artı" projesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, basın toplantısında, ABD Büyükelçisi'nin basın özgürlüğüyle ilgili sözlerini şöyle değerlendirdi:

"Birilerinin eline güç vermek için açıklama yapmak istemiyoruz. Türkiye'de basın özgürlüğü yok. Basının özgür olması lazım. Özgür basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Muhalefete her türlü eleştiriyi yaparsınız ama iktidarı eleştiremezsiniz. Bunun adı ileri demokrasi olamaz. AKP'yi AKP yapan kim? Herhalde halkımız bunları unutmadı."

Atalay, 'Türkiye'de basın özgürlüğü ileri' dedi. Herhalde mizah dergileri Atalay'a gerekli yanıtı verirler" diye konuştu.

TELEFON KONUŞMALARININ DİNLENDİĞİ İDDİASI

Bir liderin telefonları dinleniyorsa, yurttaş cep telefonuyla konuşmaktan korkuyorsa, gazetelerin ekonomi sayfalarında ekonomideki başarı öyküleri anlatılıyorsa işsizlik bu kadar artmışken bunu gazeteciler mi yazmıyor, yoksa birileri rahatsız olmasın diye özellikle mi yazılmıyor? Eğer bunarlı görmeyen duymayan bir tablo varsa bu tablonun sorgulanması lazım. Daha önce de benim telefonlarım dinlendi.

Acaba bu hukuk dışılığı AKP'yi savunanlar 'Ya bu kadar da olmaz' diye yazma sevgisini göstermiyor mu? Seyfi Oktay'la telefonda görüşmüşüm. Görüştüm tabii. Bana dosya verecekti. Geldi dosya masamda. Ben çok kişiyle görüşürüm. Bunların banda alınıp alınmaması demokrasi mi?

Başsavcı oturuyor koltuğunda. Adalet Bakanlığı'na yaptığımız başvuru var. Adalet Bakanlığı görmezden geldi.

Ali Babacan'ın "Kemal Kılıçdaroğlu hesapları iyi incelesin" sözlerine ise, Kılıçdaroğlu şöyle cevap verdi:

Sayın Ali Babacan hesap biliyor mu? Kuşkularım var. Hesap bilen adama sormak lazım. Bu işsizlik, cari açık ne diye?

HALK TV'NİN SONER YALÇIN'A DEVREDİLECEĞİ İDDİASI

Halk TV ile bir bağlantımız yok. Hizmet satın alıyoruz, bedelini de ödüyoruz. Halk TV'yi devralmak isteyen çok kişi geldi, bizimle ilgili olmadığını söyledik. Ortakları var, gider konuşurlar, kendileri karar verir. Herkes arzu ettiği eylemi yapabilir. Bunlara saygı gösteririz.