BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Efsane yarışçı Türk takımında!

Farr 40" Avrupa Şampiyonası için efsanevi yelken yarışçısı Türk takımına transfer oldu. İşte detaylar..

Abone ol

İstanbul Yat Kulübü Takımı Zall, "Farr 40" Avrupa Şampiyonası için efsanevi yelken yarışçısı Karol Jablonski'yi Türk takımına transfer etti.

 Sheraton Ataköy Otel'de yapılan basın toplantısında konuşan Jablonski burada güzel şeyler yapabileceklerini inandığını belirterek, "Bu yeni yolculuk beni heyecanlandırıyor" dedi.

Farr 40'ın dünyanın en iyi yatçılarının yarıştığı bir kategori olduğunu vurgulayan Jablonski, "Çok kolay olmayacak. 'Farr 40' bu projenin yalnızca başlangıcı. Daha sonra farklı yarışlarda da yarışacağız. Yelken sporunun Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelere neler kazandırdığını biliyorum. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de de neden olmasın. Ancak bu bir senede olacak iş değil, çaba ve azim göstermek lazım. Bu vizyona sahip kişilerle bunun olmaması için hiçbir neden yok" diye konuştu.

Toplantıda konuşan İstanbul Yat Kulübü Başkanı İsmet Özbakır ise Jablonski ve ekibiyle 1 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirterek, "10 kişilik ekipte, 3 Türk, 1 Fransız, 6 Polonyalı olacak. Jablonski taktisyen ve takım koçu, Przemek Tarnacki de navigatörümüz ve takım antrenörü olacak. 'Farr 40' çok üst seviyede ekiplerin yarıştığı bir sınıf. Bu sınıfta yarışabilmek için dünyada ilk 5'te yer alan Jablonski'yi getirdik" ifadelerini kullandı.

Yelkende bütçesi fazla olan takımın kazandığını vurgulayan Özbakır, "Bu isimleri getiriyoruz, ama ne kadar iyi yarışırsak yarışalım teknenin hazırlanması için bir bütçe gerekiyor. Uzun vadede beraber olabileceğimiz sponsorlarla ilerlemek istiyoruz. Teknenin adını 'İstanbul' koymaya karar verdik" dedi.

İstanbul Yat Kulübü Başkanı İsmet Özbakır'ın dümende olacağı, ekipte Ethem Dirvana'nın da bulunduğu ve 3. Türk'ün ise daha sonra belirleneceği bildirildi.

"Farr 40" 2011 Avrupa Yelken Şampiyonası, 13 Mayıs-9 Ekim tarihleri arası, İtalya, İspanya ve Türkiye'de koşulacak dört etaptan oluşuyor. Şampiyonanın son etabı, 5-9 Ekim tarihlerinde İstanbul'da koşulacak.