BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  GÜNCEL

Perinçek'ten Gezi Park'lı olay savunma

Gezi Parkı eylemcilerini Atatürk'ün Nutku'ndaki gençliğe benzeten Perinçek, AK Parti iktidarına ömür biçti!..

Abone ol

Tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gezi Parkı gösterilerini gündeme getirerek "Cumhuriyeti yıkamazsın ben seni yıkarım' diyor. Halk, tavayla, tencereyle eylemlere destek veriyor. 2 sene içinde bu hükümet yıkılacak" iddiasında bulundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 310. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 52 tutuklu sanık hazır bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve da aralarında bulunduğu 14 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Bu davadan tutuksuz, başka davadan tutuklu yargılanan Sami Hoştan ve Yalçın Küçük de duruşmada hazır bulundu.

PERİNÇEK SAVUNMASINI YAPTI

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin son savunmasını yapması için tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i kürsüye çağırdı.
Savunmasında mütalaayı eleştiren Perinçek'in hedefinde AK Parti hükümeti vardı.

"BİZ BU HÜKÜMETİ YIKACAĞIZ"

Doğu Perinçek, "Anayasa Mahkemesi 30 Temmuz 2008'de AKP'nin yasadışı olduğunu ve Cumhuriyetin yıkıcısının odağı olduğuna karar verdi ama infaz edemedi. Bunun karşılığı para cezası olabilir mi? Ama şuan halk AKP'yi yıkmaya başladı. Bu, iki yılda sonuçlanacaktır. Bu hükümet yasadışıdır. Biz de İşçi Partisi ve halk olarak yasadışı olan AKP iktidarını ortadan kaldıracağız. Biz bu hükümeti yıkacağız. Türk milleti bu hükümeti yıkıyor. 'Türk milletini Anayasadan sileceğiz' dediler. TC'yi kaldırmak istiyorlar bundan büyük suç olabilir mi? Siz burada Türk milleti adına yargılama yaptığınızı söylüyorsunuz, onlarda bu milleti silmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.,

MUAZZAM BİR GENÇLİK VAR

Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlere de atıfta bulunan Perinçek sözlerini şöyle tamamladı: "Atatürk'ün Nutku'nu yerine getirecek gençlik ortaya çıktı. Zekasıyla, yeteneğiyle ve dinamizmi ile gücüyle 'Cumhuriyeti yıkamazsın ben seni yıkarım' diyor. Bugün halk cezayı kesiyor. Eylemlere bakın. Muazzam bir gençlik var. Atatürk'ün Nutku'nu, ruhunu ortaya koyan bir gençlik var. Halk, tavayla, tencereyle eylemlere destek veriyor. 2 sene içinde bu hükümet yıkılacak."