BIST 9.953
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.433,19
HABER /  MAGAZİN

Defne'nin ölümünde şok gelişme

Defne Joy Foster’ın ölümünde ‘yardım yükümlülüğünü’ yerine getirmediği gerekçesiyle hakkında dava açılan Kerem Altan’ın gelecek celse yeniden savunması alınacak

Abone ol

Sunucu Defne Joy Foster'ın evinde hayatını kaybettiği Kerem Altan'a, 'yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek suretiyle ölüme neden olmak' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 2. duruşması görüldü.

'Kızımın ölümüne sebebiyet verdi'

Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Defne Joy Foster’ın annesi müşteki Hatice Foster ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Kerem Altan ise duruşmaya katılmazken, Altan’ı avukatı Veysel Ok temsil etti. Duruşmada söz alan müşteki Hatice Foster gözyaşlarını tutamayarak, “Kızım benim her şeyimdi. Bu kadar kültürlü bir adam 112’yi çağırmış olsa 2 dakikada gelirdi. En cahil insan bile bunu yapar. Kızımın ölmesine sebebiyet vermiştir. Şikayetçiyim, davaya katılma talebim vardır" dedi.

'Ölümüne sebebiyet verdi mi?Rapor alınsın'

Hatice Foster’ın avukatı Ersan Taştekin, geçtiğimiz celse ifadesi alınan sanık Kerem Altan’ın yeniden sorgulanmasını talep etti. Avukat Taştekin, olayın olduğu esnada Altan’ın telefon görüşmeleri ve mesajlaşmaları olduğunu belirterek, “Maktule 03.00 civarı fenalaşmış fakat sanık telefonlarla konuşmuş. Konunun tespiti yapılsın. Ayrıca Defne Joy’un ölümüne sebebiyet verip vermediği konusunda ise üniversiteden rapor alınsın" diye konuştu.

Kerem Altan yeniden dinlenecek

Mahkeme, olaya ilişkin bilgi ve görgüsü olduğu iddia edilen Feriha Nihal Ertüzün ve Murat Gemici isimli kişilerin gelecek celse tanık sıfatı ile dinlenilmesine, sanık Altan’ın geçtiğimiz celse başka bir mahkeme hakimi tarafından savunmasının alınmış olması ve yargılamanın birliği nedeniyle bir sonraki celse yeniden savunmasının alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.