BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.436,25
HABER /  DÜNYA

Başbakan Erdoğan’dan Gezi değerlendirmeleri

Başbakan Erdoğan, Tunus’ta Gezi Parkı olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.<br/>Hiçbir hakkın hukuk dışı yollarla aranmayacağını di...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Tunus’ta Gezi Parkı olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Hiçbir hakkın hukuk dışı yollarla aranmayacağını dile getiren Erdoğan, “Daha öncede ifade ettim; çevre duyarlılığı olan vatandaşları bunun dışında tutuyorum. Bildiğiniz gibi ABD Büyükelçiliği’ne saldıranlar oldu; bunlar onlardandır. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine neden oluyorlar. Otobüs ve caddelere zarar veriyorlar. İstediğim yerde miting yapar, yakar yıkarım derseniz buna izin vermeyiz” dedi. “Samimi vatandaşlarımızın arasına kimlerin girdiğini iyi araştırmak gerekir” diye devam eden Başbakan Erdoğan, “Başbakan Yardımcım gerekli açıklamaları yaptı, üzüntümüzü dile getirdi” ifadelerini kullandı.
“Biz yıktığımız yerde daha güzel binalar yapacağız” diyen Başbakan Erdoğan, “Taksim projemiz tarihi çevreyi ve kültürü bir arada toplayan bir projedir ve bu proje İstanbul’a çok güzel bir ortam oluşturacaktır” açıklamasını yaptı.
Olaylarda gözaltına alınan 7 yabancının diplomatik pasaporu olmadığını belirten Erdoğan, bunlardan 6’sının savcılığa sevk edildiğini, birinin de halen ifadesinin alındığını söyledi.
(İHA)