BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
HABER /  GÜNCEL

Perinçek'ten çarpıcı ABD iddiası! Türkiye İran Irak...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Türkiye, Irak, İran, Suriye birleşti. Amerika'nın borusunun ötmediği, Amerika'nın efendilik iddiasını bozguna uğradığı yeni bir dünya kuruluyor." dedi.

Abone ol

Perinçek, partisinin Pamukkale ilçesinde bir kafeteryada düzenlediği "Asya'ya Yönelen Türkiye'de Milli Hükümet Seçeneği" konulu söyleşide yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir karar dönemine girdiğini ve önemli bir dönüm noktasında olduğunu belirtti.

ABD'nin desteği ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)  kumpaslarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının hapse girdiğini anlatan Perinçek, "O Silivri yargılamalarında hakimlere şunu söylüyorduk, 'Biz o hücrelerden çıkacağız ey yargıçlar, siz oraya gireceksiniz, sizi oraya sokacağız.' Ve soktuk onları oraya. Bu da çok tarihi bir gelişmedir. Onun için Türk yargısı altın devrinde diyoruz.

51 BİN FETÖ ÜYESİ İÇERİ ATILMIŞ

Türk yargısı bugün ne yapıyor. 51 bin FETÖ bağlantılı kişiyi içeriye atmış. 20 bin de PKK'lı bağlantılı kişiyi içeriye attı. Yargımızın cesaretini güçlendirmek onların Cumhuriyetin görevini yapması için milletin onların arkasında olduğunu onlara duyurmak amacıyla 'altın devrine girmiştir yargı' diyoruz." diye konuştu. Perinçek, FETÖ'nün devletten büyük ölçüde temizlendiğini ifade etti.

AMERİKASIZ YENİ BİR DÜNYA KURULUYOR

Ortadoğu'daki gelişmelere işaret eden Perinçek, "Türkiye, Irak, İran, Suriye birleşti. Amerika'nın borusunun ötmediği, Amerika'nın efendilik iddiasını bozguna uğradığı yeni bir dünya kuruluyor. Batı Asya'dan da kuruluyor, Doğu Asya'dan da kuruluyor. Dünya'nın en büyük ekonomisi artık ABD değil, Çin. Hindistan ve Çin'in dünyadaki ekonomik büyümeye katkıları yüzde 65'dir.

TÜRKİYE YENİ DÜNYADAKİ YERİNİ ALIYOR

ABD ve Avrupa'nın dünyaya yön verdiği çağ bitti. Asya ise bir bütün olarak yükseliyor. Türkiye'de bu yeni dünyadaki yerini alıyor. Atatürk'e hınç bağlayanlar, kin güden güçler bile Atatürk demeye başladı." değerlendirmesinde bulundu.