BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Perinçekin koruduğu ABD casusu!

Amerika düşmanlığıyla tanınan perinçek ABD ve İngiltere için çalışan iki casusu himaye etmiş. İddiaların sahibi ise kontrterör eski başkanı Eymür;

Abone ol

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kontrterör eski Başkanı Mehmet Eymür'ün de Ergenekon savcılarına bilgi verdiği ortaya çıktı. Eymür ifadesinde; İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in İngiliz ve Amerikalılara çalışan 2 casusu koruduğunu öne sürdü. Eymür, MİT'in Öcalan'a yönelik suikast planı için aldığı patlayıcının birkaç gün sonra Cumhuriyet Gazetesi'ne haber konusu olmasını anlamlı buluyor.

EYMÜR DE İFADE VERDİ

Ergenekon soruşturmasının 2. iddianamesine ait delil klasörlerinde Mehmet Eymür'ün de Ergenekon savcılarına bilgi vermesi yer alıyor. Eymür'ün 17 Haziran 2008 tarihinde verdiği ifade, terör örgütü PKK ile Ergenekon bağlantılarının ele alındığı bölümde yer alıyor. MİT'te 33 yıl görev yaptığını belirten Eymür, ifadesine "Görev yaptığım süre içerisinde vakıf olduğum ve Ergenekon soruşturmasına faydalı olabileceğini düşündüğüm konularla alakalı bilgi vermek istiyorum." şeklinde başlıyor.

PERİNÇEK'İ YABANCI GÜÇLER YÖNLENDİRİYOR

Doğu Perinçek'i şahsen tanımadığını belirten Eymür, Perinçek'in yabancı güçlerin telkini ile hareket ettiğini öne sürdü. Eymür, "Devamlı olarak ideoloji ve kalıp değiştirmiştir. Bazı zamanlar Abdullah Öcalan ile görüşmeye gitmiş, yayın organları vasıtasıyla onları desteklemiş, bazı zamanlar sol örgütlerin içerisinde yer almış, son dönemde de ulusalcı olmuştur. Bu durumu hayatın doğal akışı olarak algılamak mümkün değildir. Olsa olsa maksatlı bir faaliyettir." ifadesini kullandı.

PERİNÇEK'İN KORUDUĞU ABD CASUSU
 

[PAGE]


PERİNÇEK CASUSLARI KORUDU

Perinçek'le ilgili çarpıcı iddialarda bulunan Eymür, görev yaptığı dönemde İngiliz ve Amerikalılar'a çalışan iki casusun yakalandığını belirterek şöyle konuştu; "Bunlardan bir tanesi Doğu Perinçek grubu ile doğrudan ilintilidir. Bu şahsın ismi Emekli Albay Turan Ç.'dir. Diğeri ise MİT'te görevli Emekli Kurmay Albay Sebahattin S.'dir. Perinçek her ikisine de sahip çıkıp korumuştur. Yakalayanları suçlamıştır."

"PARTİSİNİN İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ BİR İNGİLİZİN EVİNDE"-

Doğu Perinçek'le ilgili iddialarını sürdüren Mehmet Eymür, önce Perinçek'in başında olduğu İhtilalci İşçi Köylü Partisi'nin İstanbul karargahının İstanbul Robert Koleji'nde görevli bir İngiliz hocanın evinde bulunmasına dikkat çekiyor. Bu evin basılmasında ve örgüt üyelerinin yakalanmasında bizzat bulunduğunu belirten Eymür, "İhtilalci bir örgütün İstanbul temsilciliğinin bir İngiliz'in evinde bulunması son derece dikkat çekicidir." ifadesini kullandı.

PERİNÇEK'E BİLGİ VEREN ALEVİ MİT'Çİ

Perinçek'in MİT'teki bilgi kaynaklarına da değinen Eymür, "Doğu Perinçek'in MİT'ten bazı bilgileri Alevi olan üst düzey bir görevliden aldığını tahmin ediyorum. Bildiğim kadarıyla Perinçek ile birlikte yargılanan ve genç bir subayken daha sonra üst rütbelere yükselen bir takım asker kişilerle, Bahçelievler'de tanıdığı bazı MİT mensuplarıyla devam eden ilişkileri vardı. Bu kişiler sayesinde özel bilgilere de ulaşabiliyordu." dedi.

MİT ÖCALAN EYLEMİNİ SABOTE ETMEYE ÇALIŞTI

[PAGE]

MİT'İN ÖCALAN'A SUİKAST İÇİN ALDIĞI PATLAYICILARA İLİŞKİN BİLGİ CUMHURİYET'TE YAYINLANMIŞ

Başında bulunduğu özel istihbarat dairesinin ana hedeflerinden birinin Bekaa'da bulunan Öcalan olduğunu söyleyen Eymür, Öcalan'ın kaldığı yerleri tespit ettiklerini belirtti. Suriye'ye soktukları bir ton C4 patlayıcı dolu aracın planlandığı şekilde kampın önüne bırakılmaması nedeniyle eylemin başarılı olamadığını ifade eden Eymür, bu süreç içerisinde hem MİT içinden, hem de bazı kurumlardaki şahısların eylemi sabote etmek için çalıştığını söyledi. Eymür'ün, "Birçok engellemeye şahit oldu. Hatta Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, özel olarak kurduğumuz birlikteki elemanları eğitim zamanları geldiği gerekçesiyle geri çekti. Bu engellemelerin dış istihbarat servislerinin etkisinde olan bazı görevlilerce yapıldığı kanaatini taşımaktayım. Burada örnek vermek gerekirse; Genelkurmay Başkanlığı kanalıyla Gölcük'ten aldığımız patlayıcı malzeme, bir veya birkaç gün sonra Cumhuriyet Gazetesi'nde 'MİT bir ton patlayıcıyı ne yapacak? Neden verildi?' şeklinde haber konusu oldu. Burada amacın bir yerlere mesaj vermek olduğu çok açık." şeklindeki ifadesi dikkat çekiyor.