BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,33
HABER /  SPOR

Haftanın bomba buluşması

Ligin sonu geldi dedikodu kazanı fokur fokur kaynamaya başladı. Haftanın bombası iki başkanın buluşması oldu.

Abone ol

Yıldırım ve Demirören, kupa finalinin İstanbul’a alınması için bir araya geldi. İkili, buradan Sivas Başkanı Odyakmaz’ı arayıp, yanlış anlamamasını istedi

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, dün Papermoon Restaurant’ta bir yemek yedi, bir anda futbol gündemi değişti. Milliyet'ten Bilal Meşe'nin haberine göre derbiden önceki bu buluşmanın, Fortis Türkiye Kupası finalinin İstanbul’a alınması için olduğu açıklandı.

Futbol Federasyonu’nun, İzmir Atatürk Stadı kararına karşı çıkan iki başkan, finalin Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması için fikir birliği yaptığı, bunun için buluştukları ifade edildi. İzmir’de kaçak seyircinin fazla olmasının mali yönden zarara neden olduğunu vurgulayan ikili, federasyona başvurma kararı aldı.

Derbi maçının hemen öncesindeki bu buluşmanın yanlış yorumlanabileceğini düşünen iki başkan, buradan Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’ı aramayı ihmal etmedi. Odyakmaz’a, kupa finalini konuştuklarını söyleyen başkanlar, bu konuda endişe duymamasını istediler.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de, kendilerine bir başvuru gelmediğini belirterek, “Ayrıca yönetim kurulumuzun aldığı bir karar var. Bu değişmez” dedi. Fenerbahçe, daha karar alınmadan, İstanbul’da oynamak istediğini belirtmiş, ancak federasyon bunu kabul etmemişti.

3 YIL ÖNCEKİ BULUŞMA AKILLARA GELDİ

Bu sürpriz buluşma, akıllara 2005-06 sezonunu getirdi. O dönem G.Saray 2. Başkanı Adnan Polat ile Demirören'in görüşmesi gündemi sarsmıştı. O günlerde F.Bahçe ile Beşiktaş, kupa finalinde eşleşmişti. Ligde G.Saray ile F.Bahçe çekişiyordu. İki başkanın buluşması F.Bahçe'nin sert tepkisini çekmiş, Demirören'in, “Kupayı biz alalım, ligi de G.Saray alsın” ifadesi gündeme bomba gibi düşmüştü.