BIST 10.241
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.376,16
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan seçim yenilensin dedi!

Başbakan Erdoğan'ın ilçe başkanlarıyla toplantısı vardı. Erdoğan toplantıda "şaibe var, seçim yenilenmeli" dedi. Erdoğan'ın kast ettiği ilse bakın neresi?

Abone ol

Başbakan Erdoğan, partisinin ilçe başkanları ile yaptığı toplantıda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ı suçladı ve seçimlerin yenilenmesini istedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Erdoğan, partisinin ilçe belediye başkan ve ilçe başkanları toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, yerel seçimlerle ilgili açıklamasında ise, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı suçladı. Seçimlerin yenilenmesini isteyen Erdoğan, "Orada şaibeli bir başkan var" dedi.

Önceki seçimlerde AKP'den seçilen Adana Büyükşehir Başkanı Aytaç Durak bu seçimlerde Erdoğan'ın teşkilat yoklaması istemesi nedeniyle AKP'den istifa edip MHP'den seçime katılmıştı.

YSK SON SÖZÜ SÖYLEDİ: DURAK BAŞKAN

Seçim günü sandıkların yüzde 50’si sayıldığında oy oranı yüzde 38 olan Durak’ın oyları Seyhan ve Yüreğir ilçelerinden gelen oyların toplama katılması ile düşmeye başladı. Zaman zaman CHP ve AKP adayları öne geçti. Oyların yüzde 90’ı sayıldığında AKP ile MHP oyları eşitlendi. Bu eşitlik oyların yüzde 97’si sayılıncaya kadar ancak bindelik yüzlerle değişti. Bir ara 2 aday arasındaki oy farkı 2 bine kadar düştü.

Açıklanan ilk sonuca göre Durak kazanmıştı. Ancak Ak Parti ve CHP'nin itirazı yönünde oylar yeniden sayıldı. Oyların bazı partilere kaydırıldığı ortaya çıksa da sonuç değişmedi ve Durak'ın başkanlığı YSK tarafından tescillendi.