BIST 10.258
DOLAR 32,34
EURO 34,78
ALTIN 2.388,70
HABER /  GÜNCEL

İngilterede şirket kurmanın incelikleri

Londra'da düzenlenen panelde katılımcılar gençlere piyasayla ilgili önemli bilgiler verdiler.Tecrübelerini aktardılar.

Abone ol

Kuzey Kıbrıslı iş adamı Ali Safa iş kurarken amacın para kazanmak ve kar etmek değil, fark yaratmak olması gerektiğini, karın başarının sonucu olarak kendiliğinden geleceğini söyledi.

Londra'da, Londra Üniversitesi'ne bağlı SOAS'ta ''Biznet'' adlı sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen panelde konuşan Ali Safa, para hırsının kapitalist batı ülkelerini krize soktuğunu belirterek, asıl yapılması gerekenin gelecek nesillerden para hırsını silmek olduğunu vurguladı. Safa, tutsat sisteminin de aslında bir hizmet sistemi olarak başladığını, ancak insanların hırsı sonucu bir para kazanma vizyonuna dönüştüğünü belirtirken, ''hırs ve açgözlülük sonunda dünyayı eşi görülmemiş bir krize sürükledi'' dedi.


''SOSYAL FONLARDAN YARARLANIN''


Gençlere İngiltere'de iş kurmanın ''incelikleri''nin anlatılması amacıyla düzenlenen panelde konuşan Çalışma Ateşesi Ayşegül Yeşildağlar ise AB'nin sosyal fonlarından, İngiltere'de yaşayan Türkler'in de yararlanması gerektiğini belirtti.

Bu fonlardan yararlanma yolları üzerinde bilgi veren Yeşildağlar, ''bu fonları öğrenelim ve lütfen kullanalım' diye konuştu.

Yeşildağlar AB'nin 2007-2013 dönemi için vereceği fonların miktarının 2,3 milyar sterlin, bunun sadece Londra için ayrılan bölümünün 371 milyon sterlin olduğunu da belirterek, şunları kaydetti:

''Bu fonlarla amaçlanan şey eğitimsiz, tek başına çocuk büyüten, yaşlı, niteliksiz veya etnik grup mensubu kişilere, yani dezavantajlı kitleye yardım etmek. Bir ikinci fon da Avrupa Entegrasyonu Fonu. Bu fonlardan yararlanmak için çok çalışmak, projeler üretmek gerekiyor. Gençlere projeler yapmalarını, hem toplumlarına yardım etmeleri, hem meslek sahibi olmaları ve bu sayede de para kazanmalarını öneriyorum.''

Genç iş adamı Ayhan Şahin ise, çalışma hayatının henüz başlangıcında olan gençlere, risk almaları, bir alanda en iyi olabilmek için yaptıkları işe odaklanmaları ve mutlaka danışmalarda bulunarak çalışmalarını tavsiye etti.

Panelde konuşan İşletme Danışmanı Ümran Altınkaya da İngiltere'de bir şirket kurmanın ve yapılandırmanın yollarını bütün detaylarıyla anlattı.