BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.384,64
HABER /  POLİTİKA

Perinçek sınırötesini istemedi

Perinçek, terörü temizlemenin sınır ötesi harekatlarla mümkün olmadığını savundu.

Abone ol

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, terörü temizlemenin sınır ötesi harekatlarla mümkün olmadığını söyledi. Partisinin Beyoğlu'nda bulunan İstanbul İl Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Perinçek, şehit cenazelerinin birbiri ardına geldiğini ifade ederek, Türkiye'nin kan ve gözyaşı içinde çırpındığını kaydetti.

''Artık tahammülümüz kalmadı'' şeklindeki sözün de laftan öteye geçemediğini anlatan Perinçek, bölücü terör örgütünün ''ABD tarafından desteklenip Türkiye'nin üzerine sürüldüğünü'' söyledi. Terör örgütü ve hapisteki elebaşının Avrupa Birliği'nin (AB) en hararetli yandaşı olduğunu anlatan Perinçek, Türkiye'nin AB'ye girmesi halinde parçalanacağını ileri sürdü.

Terörü temizlemenin sınır ötesi harekatlarla veya Kandil Dağı'na jet göndererek mümkün olmadığını savunan Perinçek, ''öncelikle emperyalist ülkelere karşı birleşilmesi gerektiğini'' kaydetti. Perinçek, İran ile görüştüklerini ve İran'ın ''70 milyonluk İran pazarını Türkiye'ye açalım, PKK'yı beraber temizleyelim'' teklifinde bulunduğunu bildirdi.

ABD Silahlı Kuvvetler dergisinde yayınlandığını söylediği bir haritayı basın mensuplarına gösteren Perinçek, Büyük Ortadoğu Projesi'ni ele alan bu haritada, Irak, Türkiye, İran, Pakistan, Suudi Arabistan ve Suriye'nin parçalanmış olarak yer aldığını anlattı. ABD'ye karşı birleşilerek ülkedeki ve Ortadoğu'daki tehlikenin üstesinden gelinebileceğini vurgulayan Perinçek, Türkiye'nin kendisi gibi tehlike altındaki bu ülkelerle ABD'ye karşı ittifak yapmak ve ekonomik, kültürel ve siyasi bir işbirliği kurmak zorunda olduğunu kaydetti.