BIST 10.247
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,47
HABER /  GÜNCEL

Lübnandan Kızılaya çağrı

İsrail bombaları altında çaresiz kalan Lübnan Kızılhaç'ı Türk Kızılayı"nda yardım istedi.

Abone ol

Lübnan"a yönelik İsrail saldırıları tüm vahşetiyle sürerken İsrail silahlarının hedefi olan sivil halktan ölenlerin sayısının 300 ü aştığı bildiriliyor. 1 milyona yakın Lübnan"lı da, başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere sığınmak için yollara düştü.

Yaşanan insanlık dramı karşısında çaresiz kalan Lübnan Kızılhaç"ı, son dönemde felaket yaşanan her yere merhamet elini uzatan Türk Kızılayı"na başvurarak insani yardım istedi.

Lübnan Kızılhaçının talebi üzerine harekete geçen Türk Kızılayı, Lübnan"dan gelen çağrı üzerine temel ihtiyaç maddelerinden oluşan ilk yardım konvoyunu organize etmeye başladı.



Türk Kızılayı"nın birkaç gün içinde bölgeye ulaşması ve masum insanların yaralarını sarması bekleniyor. Bu arada Kızılay yetkilileri ; Dünya"da son dönemlerde üst üste yaşanan felaketler nedeniyle desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

Geleneksel  Türk merhametini göstermek ve yaralara merhem olmak için daha fazla yardıma ihtiyaç duyan Türk Kızılayı;  Tüm bankalardaki 2868 nolu hesap numarası ve aynı nolu SMS mesaj servisleri kanalıyla yardım bekliyor.