BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Perinçek kara kutuyu istiyor

İP lideri Perinçek, mahkeme heyetinden yurtdışında bulunan bir ismin Türkiye'ye getirilerek yargılanmasını istedi. İşte o isim;

Abone ol

İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, Ergenekon soruşturmasının 'kara kutusu' Tuncay Güney'in Kanada'dan getirilerek davaya dahil edilmesini istedi. Mahkeme, Güney için, hukuki durumunun tespitinden sonra karar verecek.

Ergenekon davasının 7. duruşmasına, soruşturmanın kara kutusu Tuncay Güney damga vurdu. İşçi Partisi lideri Perinçek, ısrarla Güney'in davaya dahil edilmesini talep ederek 'Soruşturma aşamasında Güney gizlice Türkiye'ye getirildi. Operasyonlar onun verdiği bilgilerle yapıldı' iddiasını ortaya attı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen davanın duruşmasına, 45 tutuklu sanık ile 14 tutuksuz sanık hazır bulundu.

UKALA SANIĞA FIRÇA

Oturum, ilk kez duruşmaya katılan tutuksuz sanık Hayrullah Mahmut Özgür'ün kimlik tespiti ile başladı. Kimlik tespitinde gazeteci olduğunu belirten Özgür, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün "Neyle geçiniyorsunuz?" sorusu üzerine "Geçinemiyorum, devlet bana sizin gibi para vermiyor" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı "Sözlerinize dikkat edin" uyarısında bulundu. Daha sonra Savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın iddianameyi 443'ncü sayfadan okumaya devam ettiler.

HER KAFADAN SES ÇIKIYOR

Bazı sanık avukatları iddianamenin okunmasına gerek kalmadığını belirterek savunmalara geçilmesini istedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Şengün, "Kendi kendinize konuşuyorsunuz. Bırakında nasıl okunacağını görün" diye sert çıktı. Duruşmada iddianamenin 141 sayfası daha okunarak, 584. sayfaya gelindi.

Söz alan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, 2001'de verdiği ifade ile Ergenekon'un ortaya çıkmasını sağlayan Tuncay Güney'in Kanada'dan Türkiye'ye getirilerek ifadesinin alınmasını istedi. Davanın temelini Güney'in ifadelerinin oluşturduğunu ileri süren Perinçek, mahkemenin bir önceki duruşmada Güney'in TV'deki konuşmalarının dosyaya konmasına karar verdiğini hatırlattı. Güney'in geçen Aralık, Şubat ve Ocak'ta gizlice Türkiye'ye getirildiğini ve soruşturma sırasında polislerle çalıştığını ileri süren Perinçek, 2001'deki ifadelerinin de eksik olduğunu iddia etti.

GÜNEY, 'FİRARİ ŞÜPHELİ'

Veli Küçük'ün avukat kızı Zeynep Küçük ise 'Bugüne kadar sözlü beyanda bulunmadık. Müvekkilimin kayıtlara geçmesi için tahliyesini talep ediyoruz' dedi. Mahkeme Başkanı da 'Yani bugün suskunluk hakkınızı kazandınız' cevabını verdi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Tuncay Güney hakkında İstanbul Başsavcılığı'nca devam eden bir soruşturmada “firari şüpheli” olarak arandığını söyledi. Mahkeme heyeti, hukuki durumun tespitinden sonra karar verileceğini belirterek duruşmayı bugün saat 09.30'a erteledi.

Yeni Şafak