BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.431,84
HABER /  SPOR

Harry Kewell dopingli çıktı

Kewell'in Olimpiyakos maçı sonrası doping kontrolünde rastlanan madde yasaklar listesinde bulunuyor.

Abone ol

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Harry Kewell'ın karaciğer hastalığı 'otoimmün hepatit'in tedavisi nedeniyle kullandığı ilaçların, Dünya Anti Doping Ajansı WADA'nın yasaklı maddeler listesinde olduğu belirlendi.

ÖZEL İZİNLE KULLANIYOR

Altı yıl önce ortaya çıkan hastalık nedeniyle her gün belirli dozda 'steroid prednisone' kullanan Avustralyalı oyuncunun, kortizon grubu bu ilacı, özel izinle aldığı öğrenildi.

Kewell'ın, Olympiakos maçından sonra yapılan doping kontrolünde de rastlanan maddeyi tedavi amaçlı aldığı için ceza görmediği, aksi takdirde 3 aydan 2 yıla kadar doping cezasıyla karşı karşıya kalabileceği ifade edildi.

TEDAVİ AMACIYLA


Sakatlıkların ve bazı hastalıkların acil tedavisi amacıyla kullanılan steroid prednisone veya prednisolone maddeleri, performansa direkt bir etkisi olmamakla birlikte sporcuların kısa sürede spora dönmesini sağlıyor.

WADA, bu maddeyi kullanan sporcularda öfori (aşırı güven ve memnuniyet hali) tespit ederken, özellikle yaşı ilerleyen sporcuların vücutlarındaki yıpranmayı önlemek ve direnci artırmak için bu tür ilaçlara başvurduğunu belirtti.

(Murat Ağca/Milliyet)