BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Perinçek: Kandil'e beyaz bayrak çektireceğiz

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1 Kasım'da yapılacak seçimler ve PKK terörüyle ilgili iddialı açıklama yaptı.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1 Kasım'da yapılacak seçimde milli hükümetin oluşturulması, vatan bütünlüğünün sağlanması için göreve hazır olduklarını belirtti.

Perinçek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım'da yapılacak seçime tüm teşkilatlarıyla hazır olduklarını söyledi. 

7 Haziran'da yapılan seçimde Türkiye'nin bir çıkmaza girdiğini ifade eden Perinçek, Meclis'in seçimden sonra 2 ay geçmeden iflas ettiğini, Türkiye tarihinde ilk kez bir Meclis'in hiçbir yasa çıkarmadan, hiçbir iş yapmadan dağıldığını kaydetti. 

Perinçek, 7 Haziran'da yapılan seçimde terör örgütünün Meclis'in göbeğine taşındığını ve bu durumun sorunları daha da derinleştirdiğini ifade etti. 

Türkiye'yi çıkmazdan kurtaracak partinin Vatan Partisi olduğuna işaret eden Perinçek, "1 Kasım'da, AKP ve Erdoğan saltanatını yıkmak için kararlıyız. Türkiye, 1 Kasım'da yeniden 7 Haziran çıkmazına giremez. Türkiye'yi 7 Haziran çıkmazından çıkaracak olan Vatan Partisi'nin vatan seferberliği ve üreticiliğidir" dedi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri ile emniyet güçlerinin 24 Temmuz'dan itibaren terör örgütüne yönelik bir hareket başlattığını ancak bu mücadelede yalnız kaldığını öne süren Doğu Perinçek, bu mücadelede siyasi mekanizmaların da yer alması gerektiğini bildirdi. 

Vatan Partisi olarak terör örgütü ile mücadelede kararlı olduklarını belirten Perinçek, "1 Kasım'da milli hükümetin oluşturulması, vatan bütünlüğünün sağlanması için göreve hazırız. Siyasal bir parti olarak, PKK ile mücadeleyi kesin başarıya götürecek yetenekleri ve birikime sahibiz. Vatan Partisi olarak kendimizi ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

KANDİL'E BEYAZ BAYRAK ÇEKTİRMEKTE KARARLIYIZ

Kandil'e beyaz bayrak çektirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Perinçek, milletin desteği ve kamunun tüm imkanlarıyla terörü temizleyebileceklerini kaydetti. Bunun için milletten destek isteyen Perinçek, "PKK'nın yeri Meclis değildir, hapishanedir. Dünyanın hiçbir yerinde terörün yeri Meclis olmamıştır. Bunun için Vatan Partisi seçim sloganlarını vatan bütünlüğü ve üretim merkezi olarak saptamıştır" dedi. 

Doğu Perinçek, Türkiye'de seçim güvenliğinin de silahla mayınla bombayla tehdit edildiğini ileri sürdü. Vatandaşın huzur ve güven ortamında oyunu kullanabilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Perinçek, bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri ile emniyet güçlerine yetki ve görev verilmesi gerektiğini belirtti.