BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.430,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ayşe Gülsün Bilgehan kimdir CHP bakanlık teklifine ne dedi

Başbakan Davutoğlu, geçici seçim hükümetinde CHP'li Ayşe Gülsün Bilgehan'a bakanlık teklifi götürdü. Ayşe Gülsün Bilgehan kimdir ve bakanlık teklifine ne cevap verdi?

Abone ol

AK Parti'nin geçici seçim hükümeti kurulması için bakanlık teklifi götürdüğü CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan'dan ilk yanıt bekleniyor. Bakanlık teklifi götürülen CHP'li Ayşe Gülsün Bilgehan kimdir?

ayşe-gülsün-bilgehan-kimdir-chp-bakanlik-teklifine-ne-dedi.20150826153050.jpgAhmet Davutoğlu 'Geçici bakanlar kurulu üyeliğini şahsınıza teklif ediyorum. Anayasa'nın amir hükmü gereğince teklif edilen bakanlık görevini kabul etmemeniz halinde yerinize bağımsızlardan atama yapılacağından..." diyerek listedeki isimlere mektup gönderdi. Bakanlık teklif edilen isimlerden yanıtlarını yarın yani 27 Ağustos 2015 perşembe günü saat 18.00'a kadar yazılı olarak bildirmeleri istendi.

CHP BAKANLIK TEKLİF EDİLEN İSİMLER

Erdoğan TOPRAK
Ayşe Gülsün BİLGEHAN
Tekin BİNGÖL
Deniz BAYKAL
İlhan KESİCİ

AYŞE GÜLSÜN BİLGEHAN KİMDİR

ayşe-gülsün-bilgehan-kimdir-chp-bakanlik-teklifine-ne-dedi.jpgİsmet İnönü'nün kızı Özden İnönü ile gazeteci Metin Toker'in kızıdır. Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. Bilkent Üniversitesi öğretim üyeliği, İnönü Vakfı başkan yardımcılığı yapmıştır. TBMM 22., 24 ve 25. dönem Ankara milletvekilidir. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği (BAB) Asamblesi Türk Delegasyonu üyeliği yapmıştır.

22 Temmuz 2007 seçimleri sonrasında yapılan parti meclisi toplantısında Deniz Baykal yönetimine güvensizlik oyu veren 11 arkadaşıyla birlikte CHP'de yeni bir muhalif grup oluşturmuştur.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkanı seçildiği 22-23 Mayıs 2010 CHP kurultayında: "CHP Genel Sekreter Yardımcısı" seçilmiş, 3 Kasım 2010 tarihinde Önder Sav ile beraber hareket ederek yeni yönetimde yer almamıştır; ancak 18 Aralık 2010 tarihinde yeniden Parti Meclisi üyeliğine seçilmiş ve 25 Aralık 2010 tarihinde Genel Başkan yardımcısı olmuş ve Ağustos 2011'e dek genel başkan yardımcılığını sürdürmüştür.

25. Dönem Ankara milletvekilidir.

Evli ve 3 çocuk annesidir.