BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.451,97
HABER /  GÜNCEL

'1 Kasım, istikrar mı istikrarsızlık mı seçimi'

Beştepe'de muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 Haziran seçiminin yol açtığı sıkıntıyı, 1 Kasım'ın çözeceğine inanıyorum" dedi. Erdoğan HDP'yi "tavrını terörden yana koymakla" suçladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran'daki genel seçimin sağlıklı ortamda yapılmadığını ve sıkıntıya yol açtığını söyledi. Erdoğan, "7 Haziran seçiminin yol açtığı sıkıntıyı, 1 Kasım'ın çözeceğine inanıyorum" dedi.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara seslenen Erdoğan, "1 Kasım, istikrar mı istikrarsızlık mı, bunun seçimi olacaktır" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasında, seçim süreci öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümeti kurma görevi vermeme gerekçelerini yineledi.

"Beştepe'nin adresini bilmeyenlere, koalisyona hayır diyenlere, bu makama hakaret edenlere ben hangi görevi verecektim" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçimde Milli irade tecelli edecek. İnşallah bunlara fırsat vermeyecek sonuç çıkacak ve istikrar devam edecek."

'Süreci harfiyen işlettim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran sonrası Anayasa'daki süreci harfiyen işlettiğini ve teşvik edici bir tutum içinde olduğunu söyledi. Erdoğan buna karşın, AKP'yi peşinen dışlayan, diğer ihtimalleri de ortadan kaldıran açıklamaların koalisyon imkanını büyük ölçüde zorlaştırdığını kaydetti.

Erdoğan, "Meclis'te güvenoyu alacak hükümet kurulmuş da, ben mi buna engel oldum?" diye sordu.

'HDP tavrını terörden yana koydu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında HDP'ye yönelik eleştirilerini de sürdürdü, bu partinin "tavrını terörden yana koyduğunu" söyledi.

HDP'nin, "Terörü biz bitiririz" dediğini belirten Erdoğan, "Hadi bitir. Silahı biz bıraktırabiliriz diyorlar, hadi bıraktır" dedi.

Devletin hiçbir zaman silahını bırakmayacağını vurgulayan Erdoğan, devletin silahlarının refahın sigortası olduğunu söyleyerek, "Onu gitsinler terör örgütüyle konuşsunblar. Onlar silahı sadece bırakmayacak, betona gömülecek. İngiltere'de de öyle oldu. Ya da bu ülkeyi terk edip gidecekler." diye konuştu.