BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan açıkladı! Görevi neden CHP'ye vermedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10. muhtalar buluşmasında yaşanan son olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtarlarla 10. buluşmasında muhtarlara seslendi. Erdoğan, Türkiye'de yaşanan son olayları değerlendirdi. Batı medyasının PKK terörü karşısında tavrını eleştiren Erdoğan, hükümetin kurulmasıyla ilgili diğer partilere neden görevi vermediğini de açıkladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Güvenlik güçlerimiz teröre karşı önemli operasyonlar sürdürüyor.Bir erken seçim kararı alındı. Bu anayasal bir yetkidir. Bütün yollar denenmiştir. Ülkenin ve milletin meselelerini muhtarlarla paylaşmayı bir alay vesilesi edenler var.

Muhtarlarımızla güçlü bağımızı anlamıyorlar. Muhtarlamızı aşağıladıklarını düşünenler aslında kendilerini küçük düşürdüklerinin farkında değiller. Biz ülkemizin tüm meslelerini milletimizle istişare etmeye devam edeceğiz.

GÖREVİ NEDEN KILIÇDAROĞLU'NA VERMEDİ?

Sırtlarını teröre ve paralel yapıya dayayan insanlar bu sevgimizi anlayamaz. Siyasi partilerin açıklamaları artık farklı koalisyon seçenekelerini ortadan kaldırdığı için ben yeni görevlendirmeyi yapmadım. Benim şahsıma her türlü hakareti yapanlara nasıl bir görev verecektik. Bizim kaybedecek vaktimiz yok. Anayasayada tanınan 45 günlük süre bitince seçimlerin yenilenmesi sürecini başlattım. 

BENİMLE NE ALIP VEREMEDİNİZ VAR?

Cumhurbaşkanının görev alanı neyse o alan içinde hareket ederim. Sorumluluklarını yerine getiremeyenler suçu benim üzerime atarak işin içinden çıkmaya çalışıyor. Benimle alıp veremediğiniz nedir? İnş. bu ülke tekrar istikrara kavuşacak...13  yıldır Tükiye'de istikrar vardı. Bu seçimde de yine istikrar kazanacak. 1 Kasım İstikrar mı istikrarsızlık mı bunun seçimi olacak.

BUNLARIN DERDİ HİZMET DEĞİL

Halka değil sizi yöneten güçlere sesleniyorsanız burada biz sorun var demektir. Egoların bir kenara bırakılarak hükümetin kurulmasını istemiştim . Bunların derdi ülkeye hizmet değil. Seçim hükümeti kurmaktan neden kaçıyorsunuz. Bunların derdi acaba 1 Kasım'da nasıl bir tuzakla nasıl karlı çıkarız..

MİLLETİMİZ O SİNSİLİĞİN HESABINI SORACAK

Seçim hükümetinde yer almayarak ortaya çıkardığınız tablonun farkında değil mi millet? Bu milletin karşısında dürüst olacaksınız, harbi olacaksınız. Bu sinsiliklerinizin hesabını verecekler. Millet 1 Kasım'da bunun hesabını soracak.

MİLLETİN İRADELERİNE SAYGILARI YOK

Bunların milletin iradesine saygıları yok. Sayın Başbakan ''gelin seçim hükümeti kuralım'' dedi... Bundan neden kaçtınız? Bu yaptığınız şark kurnazlığıdır. Bizim uzun soluklu projelerin peşinde olduk. Parlementonun yapamadığını 1 Kasım'da halkımız yapacak. Biz red ve inkar politikalarını ayaklarımızın altına aldık.

PKK NEYE HİZMET EDİYOR?

Biz her türlü riski göze alarak çözüm sürecini başlattık ama bunlar maalesef buna uymadılar. Allah aşkına TIR'larımızı yakanlar, barajlarda iş makinesi yakıp insan kaçıranlar acaba neye hizmet ediyor?

BAYRAĞI HAZMEDEMİYORLAR

Onların bayrak hazımsızlıkları var. Onların derdi bu ülkeyi bölmek. Bugün PKK'yla yeteri kadar mücadele edilmiyor diyenler İç güvenlik paketini çıkarmamak için omuz omuza vermediler mi? Olayların sorumluluğunu devlete, hükümete ve şahsıma yüklemeye çalışıyorlar.

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTEMİYORLAR

Ülkeyi çatışma iklimine sokanlar bugün her türlü vandallık yapanlara tek söz etmiyor. Ancak şahsıma her türlü suçlamayı yapıyorlar. Neden çünkü Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Belediyelerin kepçeleriyle sokaklara hendek kazıyorlar.

BATI'NIN TAVRINI LANETLİYORUM

Kendi vatandaşlarınının ayağına diken battığında kıyameti koparan Batı, terör konusunda sesini çıkarmıyor. Batı'nın terör örgütünün saldırıları karşısındaki tavırlarını şiddetle lanetliyorum, kınıyorum. Devlet askeriyle polisiyle hiçbir zaman silah bırakmaz. Silahlar susmayacak silahlar betona gömülecek. Türkiye yaşadığı olumsuz olaylara rağmen ekonomik anlamda güçlü bir duruş sergiliyor. En kritik dönemde yatırımlar bizim çıkışımız olacaktır. 2015 yılını hedeflerimize yakın bir düzeyde kapatacağımızı umuyorum.