BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

Milan, Balotelli'ye askeri disiplin uygulayacak

İtalyan Milan kulübü, Liverpool'dan kiraladığı Balotelli için İtalyan Hava Kuvvetleri'nde uygulanana benzer bir disiplin sözleşmesi hazırlıyor. Kısıtlamalar arasın tuhaf saç modelleri ve kıyafetler kullanmama, gece kulüplerinden uzak durma da var.

Abone ol

Futbolun "yaramaz çocuğu" olarak bilinen Mario Balotelli'yi İngiltere'nin Liverpool takımından kiralayan İtalyan AC Milan kulübünün, futbolcu için İtalyan Hava Kuvvetleri'nde uygulanana benzer bir sözleşme hazırladığı belirtiliyor.

Geçmişte hem saha içinde hem de dışındaki agresif ve "anormal" davranışlarıyla sık sık gündeme gelen Balotelli, Milan'da oynarken geçen sezon Liverpool'a transfer edilmişti.

İtalyan basınındaki haberlere göre bu sezon kiralık olarak eski takımı Milan'a dönen futbolcu, kendisini yakından tanıyan eski ekibi tarafından katı kurallara uyması şartıyla alındı.

Bu şartlar arasında sigara yasağının yanı sıra, sosyal medyada kulübün imajına zarar verebilecek faaliyetlerde bulunmama, tuhaf saç modelleri ve kıyafetler kullanmama, gece kulüplerinden uzak durma ve erkenden uyuma gibi maddeler bulunuyor.

Bu kuralları ihlal etmesi halinde Balotelli yüksek para cezaları ya da sözleşmesinin feshedilmesi riskiyle karşı karşıya kalacak.

Mancini 'deli' demişti

La Stampa gazetesi, "Balotelli'nin sözleşmesinde askeri kurallar" başlığıyla verdiği haberde, "Mario Balotelli bir askere dönüşme sözü verdi. Milan onun kışlası olacak. Milan, Super Mario'yu hizaya çekmek için askeri okullarda kullanılan davranış kurallarını ödünç aldı. (Milan'ın avukatları) Leandro ve Lorenzo Cantamessa, İtalyan Hava Kuvvetleri'ninden ilham aldı" diye yazdı.

Bugüne kadar Inter Milan, Manchester City, Milan, Liverpool ve İtalyan milli takımının da aralarında yer aldığı ekiplerde oynayan 25 yaşındaki Balotelli, eski teknik direktörü Roberto Mancini tarafından "deli" olarak tanımlanmıştı.

Sahadaki agresif hareketleri nedeniyle çok sayıda disiplin cezası alan Balotelli'nin saha dışındaki "tuhaf" davranışları arasında ise bir röportaj sırasında eleştirilince sinirlenerek mikrofonu fırlatması, Milano'da bir meydanda havalı tabancayla ateş açması ve İngiltere'deki evinin banyosunda havai fişek patlatmak isterken yangın çıkarması da bulunuyor.