BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Pendike uçak lisesi kuruluyor

Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. tarafından ilçede bir uçak lisesi kurulacağını bildirdi.

Abone ol

Pendik Belediyesi tarafından 80 okula kitap bağışı yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın tavsiye ettiği 100 temel eserden oluşan kitap setleri, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle teslim edildi. Törende bir konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, kitap okumanın önemine değindi. Pendik Belediyesi olarak eğitim kalitesinin yükseltilmesi için sürekli çalıştıklarını anlatan başkan Kaya, şöyle konuştu:

“Bu şehrin geleceğini ve aslında biz kendi geleceğimizi sağlıklı nesillere teslim etmek ve İstanbul’da onurlu nesiller yetiştirmenin gururunu ve keyfini yaşamak zorundayız. Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Pendik’te uçak bakım onarım ve modifikasyon merkezi projesi olan HABOM’u gerçekleştirecek. Bu proje, dünyanın sayılı yatırımlarından biridir. Yetkililere dedim ki; okul yapın. Onlar da, ‘başkanım ne demek. Hemen’ dediler. Arsa bizden, okul sizden. Ve inşaallah uçakla ilgili, uçak meslek lisesi, yani uçakla ilgili teknik eğitimin olacağı bir lise yapacaklar. Bunun sözünü aldık.”

Başkan Kaya, Pendik’te gerçekleştirilen projelere de değinerek, “İnşallah, silikon vadisiyle birlikte bu şehir yatırım bazında 1 milyar dolara yakın bir yatırım almış olacak” dedi. Pendik kaymakamı M. Haluk Saygı, Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök’ün de hazır bulunduğu törende yapılan konuşmaların ardından, kitap setleri okul müdürlerine teslim edildi.