BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.467,37
HABER /  GÜNCEL

Esad Coşan adına cami açıldı

Es'ad Coşan Hocaefendi'nin hayrına yaptırılan camii ibadete açıldı. İnsanların her türlü ihtiyacı gözetilerek yapıldı.

Abone ol

İlim, gönül ve fikir adamı merhum Prof. Dr. Mahmud Es'ad Coşan Hocaefendi'nin hayrına İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaptırılan camii bugün ibadete açıldı Modern zamanın ihtiyaçlarının da düşünüldüğü camide, müstakil kütüphaneden spor salonuna, bilgisayar odasından çocuk eğlence salonuna kadar birçok bölüm yapılarak yakında hizmete girecek

Mahmud Es'ad Coşan Hocaefendi'nin kurucu üyesi olduğu Hüseyin Kocacık Kültür ve Dostluk Vakfı tarafından, Küçükköy Gaziosmanpaşa'daki Cengiz Topel Caddesi üzerinde Es'ad Coşan Hocaefendi'nin adına yaptırılan ve bir kompleks özelliliği taşıyan caminin açılışı bugün saat 12.00'de gerçekleştirildi.
Caminin yapımını koordine eden Cihat Varlı, Mahmud Es'ad Coşan Hocaefendi hayrına inşa edilen caminin diğer camilerden farklı bazı özellikleri olacağını söyledi. Caminin ibadet bölümün tamamlandığını belirten Cihat Varlı, diğer bölümlerin yakında hizmete gireceğini ifade etti. Bu özelliklerin başında camide müstakil bir kütüphanenin oluşturulması yer alıyor. Camiye ibadet etmek için gelen cemaat, dilediği takdirde caminin zengin kütüphanesinden tam gün yararlanabilecek.

Bir kompleks olma özelliği taşıyan caminin en ilginç yönlerinden birisi de bünyesinde spor salonunu barındıracak olması. Salon sayesinde, camiye gelen cemaatin spor yapmak için başka yerlere gitmelerine gerek kalmayacak. Mahmud Es'ad Coşan Camii'nin özellikleri bunlarla da bitmiyor.
Camide ayrıca bilgisayar odası kurulacak. Camiye gelenler internete girmek ve bilgisayar kullanmak için bilgisayar odasından yararlanabilecekler. Camiye bu tür imkanlardan yararlanmak için ailecek gelenler ise çocuklarını nereye bırakacakları konusunda endişe etmeyecekler.. Zira caminin bünyesinde bir de çocuk oyun ve eğlence salonu yer alacak. Cihat Varlı, alanında bir ilk olma özelliğine sahip Mahmud Es'ad Coşan Camii'nin açılışına tüm halkımızı davet ettiklerini söyledi.