BIST 10.243
DOLAR 32,23
EURO 34,65
ALTIN 2.394,52
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pendik bakanlığa örnek oldu

Pendik Belediyesi, gerçekleştirdiği projelerle önemli kurum ve kuruluşlara örnek olmaya devam ediyor.

Abone ol

Daha önce hurda araçlarla ilgili düzenlediği kampanya ile Ulaştırma Bakanlığı’nın ‘Tüm yurtta hurda araç toplama çalışmasına ön ayak olan Pendik Belediyesi şimdi de Tarım Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’na örnek oldu.

‘Şehirli Öğrenciler Köy Yollarında’ projesini örnek alan Tarım Bakanlığı, “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında bir çalışma başlattı. Çalışma Bakanlığı ise Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin’in geçtiğimiz günlerde basın toplantısında duyurduğu “Psikoteknikli Mesleki Eğitim Kursu” nu temel alarak, ‘Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri’ projesine start verdi.

Çocuklar tarım kampında öğreniyor

Geçtiğimiz sene düzenlenen ve şehirde yaşayan öğrencilerin köy hayatını tanımasını amaçlayan ‘Şehirli Öğrenciler Köy Yolların Projesi’ni örnek alan Tarım Bakanlığı, ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ adı altında bir çalışma başlattı. Düzenlenen projeye göre; kurulan kampa giden çocuklar tarım ve hayvancılık bilgisi kazanmak için çiçek dikip toprak çeşitleri hakkında bilgi alıyor. İnsanların tabiattan uzaklaştığını, bu eksikliği gidermek için çocuklara yönelik kamp hazırlandıklarını belirten Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker; “Çocuklarda tarım ilişkisini tesis etmek için bu organizasyonu yaptık.”diyerek projenin önemli bir sosyal çalışma olduğunu vurguluyor.

Kurulan 'Lider Çocuk Tarım Kampı'nda çocuklar, tarım ve hayvancılık bilgisi kazanmak için çiçek dikip toprak çeşitleri hakkında bilgi alıyor.

Dev proje ile mesleksizliğe son

Pendik Belediyesinin düzenlediği bir diğer örnek proje ise Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ‘Psikoteknikli Meslek Edindirme Programı’ oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, projemizi temel alarak, ‘Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri’ projesine start verdi. Ekim ayında başlayacak projeye göre; meslek odaları ve şirketlerin ihtiyaç listesi tespit edilecek. İkinci aşamada, meslek edinecek olan kursiyerler belirlenecek. Eğitimler 81 ilde, 111 endüstri meslek lisesinde gerçekleşecek. Kursiyerlerin kurs bittikten sonra en az eğitim ve staj süreleri kadar istihdam edilmeleri, aldıkları teorik ve pratik eğitimi çalışarak tatbik etmeleri sağlanacak.