BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.401,01
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'dan tatile referandum arası

CHP eski genel başkanı Deniz Baykal bir yandan tatil yapıyor, bir yandan referandum için çalışıyor.

Abone ol

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, tatilini geçirdiği Antalya'da partili belediye başkanlarıyla referandum sürecini konuşmak için biraraya geldi.

Ailesiyle Kemer'de tatil yapan Baykal CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü'nün kullandığı otomobille Antalya İl Başkanlığı binasına geldi. Baykal'ı belediye başkanları kapıda karşıladı. Baykal, kendini karşılayanlar arasındaki tek takım elbiseli Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a, “Kravat, ceket, bu ne şıklık” diye takıldı. Akaydın, toplantıya girerken ceketini makam aracında bıraktı.

Yaklaşık 2 saatlik toplantının ardından Baykal, ülke gündemine ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Baykal, belediye başkanları ile gerçekleştirdikleri toplantının yararlı geçtiğini belirterek, “Referandum için hazırlık yapılıyor. Çeşitli kesimler biraraya gelip değerlendirmeler yapılıyor” dedi. Baykal, yine Milletvekili Çöllü'nün kullandığı otomobille Kemer'e döndü.

GENEL SEÇİM GİBİ CİDDİYE ALIYORUZ

Referandumu bir fay hattı olarak gördüklerini belirten CHP İl Başkanı Özer Ülken, “Kırılırsa deprem olur sloganıyla yola çıkan Antalya Örgütü, milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclis üyeleriyle, topyekün bu kampanyanın içine, özüne yönelik çalışma yapıyor. Referandumu çok önemsiyoruz, ciddiye alıyoruz. Bir ön seçim, genel seçim gibi ciddiyle alıyoruz. ‘Evet’ler çok çıktığı zaman genel seçime ciddi bir etkisinin olacağını biliyor ve ona göre çalışıyoruz” diye konuştu.