BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA

Partilerarası Ergenekon kavgası

AKP’li Nihat Ergün’ün Baykal’a yanıtına da yanıt geldi. CHP’li Kılıçdaroğlu, sert tepki gösterdi.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- AKP ile CHP arasında yaşanan Ergenekon tartışması tırmanıyor. CHP lideri Baykal’ın açıklamasına tepki gösteren AKP Grup başkanvekili Nihat Ergün’ün sözlerine CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu Ergenekon soruşturmasının bir hukuk katliamı olduğunu, AKP’nin cumhuriyete yargı organlarını kullanarak savaş açtığını savunan Kılıçdaroğlu, “Ergenekon bir hukuk katliamıdır. Eğer bir davanın savcısı, bir ülkenin başbakanıysa o ülkede hukukun çalışmadığını, başbakan kendisi itiraf etmiş oluyor” dedi.

“F TİPİ ÖRGÜTLENME”
Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"CHP'de dinlenme olup olmadığını AKP, nasıl belirledi de Sayın Ergün, dinlenmediğimizi söylüyor? Bu ülkede yargının bağımsız olmadığını, AB İlerleme Raporlarından okumadı mı? Yargının bağımsız olmadığına yönelik Yargıtay Başkanlar Kurulunun bundan iki yıl önce açıkladığı bildiriyi duymadı mı? Yargının bağımsız olmadığını, savcılara baskı yapıldığını, en son dinlemeyle ilgili görev yapan bir savcının, pasif bir göreve atandığını Sayın Ergün duymadı mı? Ergün'e soruyorum: Dinlemeyle ilgili birimin başkanlığına, sadece Başbakanın imzasıyla atama yapan, dünyada acaba hangi demokratik ülke var? Demokrasi, yargının bağımsızlığı deniliyorsa, bunlar yok. Parlamentoyu bile dışlayan, insanları gece yarıları alıp sorgulayan bir düzen, 21. yüzyılın Türkiye’sine yakışıyor mu? Siz bu ülkede F tipi örgütlenmeden güç alarak bir şeyler yapmak, AKP'yi eleştirenleri sabaha karşı gözaltına almak istiyorsanız, o ülkede demokrasiden söz edemezsiniz."

“YARGIYA BASKI VAR”
Yargı üzerinde “olağanüstü bir baskı” olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, AKP’yi “Cumhuriyete, aydınlanma ve demokrasiye karşı belli yargı organlarını kullanarak savaş açmak”la da suçladı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"AKP'nin demokrasi anlayışı, tek parti yönetiminin demokrasi anlayışıdır. Muhalefetin sesini kısma üzerine dayanır. AKP'nin demokrasi anlayışı, medya üzerine baskı kurarak, kendi yandaş medyasını yaratma üzerine dayanır. Bu nedenlerle AKP, Genel Başkanımızın söylediği gibi Hitler ve Peron yönetimine ağır ağır giden bir görüntü sergilemektedir. Kimse, Yalçın Küçük'ün haklı bir gerekçeyle tutuklandığını bize izah edemez. Bu ülkede, şiddeti ve baskıyı, yargıyı kullanarak, bu dozda kullanan AKP'dir, demokrasilerde böyle birşey olmaz."