BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,37
HABER /  GÜNCEL

Bebek için kızın karnı kesildi

14 yaşındaki kız, tecavüze uğramıştı. Bir süre sonra o tecavüzden hamile kaldığı anlaşıldı. Ailesi dehşet veren bir olaya imza attı.

Abone ol İNTERNETHABER

Afganistan'da uğradığı tecavüz sonucu hamile kalan 14 yaşındaki bir kız, dehşet dolu olayla dünya gündemine geldi. Tecavüzden hamile kaldığı anlışılınca annesi ve ağabeyi kızın karnını kesip bebeği almaya kalktı.

Bamyan eyaleti valisi Habibe Sarabi, genç kızın uğradığı tecavüzden hamile kaldığını farkeden annesi ile ağabeyinin, fetüsü çıkarmak için herhangi bir anestezi kullanmaksızın karnını jiletle kestiklerini anlattı.

Daha sonra genç kızı hastaneye götüren babasının da doktorlara kızını bir köpeğin ısırdığı söylediği ortaya çıktı.

KIZIN DURUMU KRİTİK

Bamyan Hastanesi Başhekimi Doktor Dulam Muhammed Nadir, genç kızın durumunun kritik olduğunu, ancak kendisine neler olduğunu anlatabildiğini bildirdi.

Doktor Nadir, anne ile ağabeyin fetüsü çıkardıktan sonra genç kızın karnına dikiş de attıklarını, kendisini hastaneye getirmeden önce üç dört gün evde tuttuklarını aktardı.

Eyalet valisi, tecavüzle suçlanan kişinin yakalandığını, polisin genç kızın annesi ile ağabeyini aramakta olduğunu açıkladı.

Muhabirlerin aktardığına göre, Afganistan'da tecavüz kurbanları ve aileleri, genellikle cinsel ilişkiye rıza gösterdikleri düşünüleceği gerekçesiyle, olayın duyulmamasını istiyor.

Tecavüz kurbanları da genellikle toplumun ve ailelerinin dışına itiliyor, hatta bazıları aileleri tarafından namus cinayetine kurban gidiyor.
(Kaynak: BBC)