BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.392,19
HABER /  POLİTİKA

Partiler Danışma Kurulunda uzlaşamadı

Açılımın ikinci raundu yarın. Genel Görüşme öncesi partiler konuşma süreleri konusunda uzlaşma sağlayamadı.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Liderlerin konuşacağı Demokratik Açılım Genel Görüşmesi yarın 13.00'de başlayacak. Genel Görüşme öncesi bütün partilerden temsilcilerin katıldığı Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadı. 
  

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığında toplanan Danışma Kuruluna, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP Grup Başkanvekili Hakka Suha Okay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş katıldı.

Yaklaşık yarım saat süren Danışma Kurulu toplantısında, gruplar arasında bir uzlaşma sağlanamadığı bildirildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, Danışma Kurulunda AK Parti, CHP ve MHP'nin grup önerisinin görüşüldüğünü ancak resmi olarak bir uzlaşma sağlanamadığını, bu partilerin önerilerini Genel Kurula getireceklerini söyledi.

Canikli, şunları kaydetti:
''Bizim getireceğimiz grup önerisi üzerinde gayri resmi bir uzlaşma sağlandı. Öngörüşmesini salı günü yaptığımız (demokratik açılım) görüşmelerin esas görüşmesinin Cuma günü saat 13.00'te başlayıp bitimine kadar devam etmesini ve önerge sahibi adına konuşma süresinin 30 dakika, gruplar ve hükümet adına 1'er saat olarak gerçekleştirilmesini benimsedik.

İlginç olan, normalde burada mutabakata vardık, ancak bu mutabakata rağmen grup önerisi getireceklerini söylediler. DTP hariç diğer partiler grup önerisi getirecekler. Bizim grup önerimiz üzerinden gayri resmi mutabakat sağlandı. Bir Danışma Kurulu şeklinde bir mutabakat oluşmadı.''