BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Banka memuru 150 bin TLyi iç etmiş!

Özel bir bankanın memuru 6 müşterisinin hesabını parça parça çekmiş. Bunların arasında kendi nişanlısı da var...

Abone ol

Hatay'da yönetici oldukları banka şubesini yaklaşık 29 milyon TL dolandırdıkları iddia edilen yöneticilerin ardından benzer bir olay da İstanbul'da yaşandı.

Sefaköy'de özel bir bankada memur olarak çalışan görevli, 6 müşterisinin hesabından 150 bin TL'yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Banka görevlisinin hesabını boşalttığı şahıslar arasında nişanlısının hesabının da yer aldığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre olay, Akbank Sefaköy Şubesi'nde çalışan Özer S.'nin (35), Şirinevler şubesine tayini ile ortaya çıktı. Özer S. ile ilgili zimmet iddialarını araştıran banka yönetimi, memurun çalıştığı bölümde 6 müşterisinin hesabındaki 150 bin TL'yi hesabına geçirdiğini belirledi.

Özer S., çalıştığı banka tarafından yürütülen soruşturma sonucunda işten çıkarıldı. Olayın ardından Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerine haber verildi.

OLAY, MÜŞTERİLERİN HESAPLARINDA PARALARININ OLMADIĞINI SÖYLEMESİYLE ORTAYA ÇIKTI

Banka müşterilerinin şikâyetlerini bildirmesi üzerine soruşturma başlatıldı. 6 banka müşterisi hesaplarındaki paralara ulaşamadıklarını belirterek şikayet başvurusu yaptı.

Yapılan incelemelerde Özer S.'nin takibinde bulunan hesaplarda açık olduğu ortaya çıktı. Ayrıca çekilen paraların sistemde dikkat çekmemesi için özel bir yöntem izlendiği de ortaya çıktı. Buna göre hesaplardaki paraların parça parça çekildiği belirlendi.

Küçükçekmece'deki evinde gözaltına alınan Özer S. Mali Şube'ye getirilerek sorguya alındı. Polisteki ifadesinde parayı "ihtiyacı olduğu için" aldığını söyleyen S.'nin "yakın çevreme çok borçlanmıştım. Başka çarem kalmamıştı." dediği öğrenildi.

Mali Şube'de sorgusu tamamlanan S. Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Hakim karşısında da ifade veren Özer S. tutuklandı.