BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.506,99
HABER /  GÜNCEL

Ailesinden 8 kişiyi öldürdü, deliyim diyor!

Annesini, babasını, ablasını, abisini, yeğenlerini, yengesini kurşuna dizdi. Şimdi de 'ben deliyim' diyor.

Abone ol

Adana'da ailesinden 3'ü çocuk 8 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık Murat Yüksel'in Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına devam edildi.

Hakkında 8 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Yüksel, akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin rapor için İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda müşahede altında tutulduğundan bu celseye katılmadı.

Duruşmaya müştekiler, öldürülen hemşire Nalân Yüksel'den ayrılan eşi ve çocuklardan Halil İbrahim ile Arif'in babası Celal Kopar, öldürülen Elagül'ün kız kardeşleri Selma Doğan, Fatma Uysal, tutuklu sanık Murat Yüksel'in avukatı hazır bulundu.

Mahkemede Murat Yüksel'in olay sonrası evinde kaleme aldığı belirtilen mektupta adı geçen amcası Emrullah Yüksel, yeğeni Murat ile 6 yıldır konuşmadığını söyledi. Mektupta adının neden geçtiğini bilmediğini ifade eden Yüksel, "Cinayetle ilgili hiçbir bilgim yoktur."dedi.

Diğer tanık Saltun Mete ise sanık Murat ile 2004 yılında tanışıp, samimi olduğunu kaydetti. Zanlıyla ortak işler yaptığını hatırlatan Mete, cinayet ile ilgili herhangi bir bilgisinin bulunmadığını belirtti. Murat Yüksel'in eşi Nesrin ise şahitlik yapmak istemediğini dile getirdi. Müştekiler Celal Kopar, Selma Doğan ve Fatma Uysal da sanığı ve 'cezai ehliyeti' yönünden kendisine verilecek Adli Tıp raporunu beklediklerini açıkladı. Sanık Murat Yüksel ilk duruşmada susma hakkını kullanarak, "Akıl sağlığım yerinde değil." diyerek, Adli Tıp raporunun alınmasını talep etmişti. Mahkeme, beklenen rapor ve yeni tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

OLAY

2 Haziran 2009 günü, Adana Huzurevleri Mahallesi'ndeki apartmanda İbrahim (64), Günay (62), Nalân (40), Ali (33), Elagül (29), Vedat (6) Yüksel ile Halil İbrahim (17) ve Arif Kopar (19) öldürülmüş halde bulundu. Cinayet sonrasında evinde 9 sayfalık mektup yazarken yakalanan aynı ailenin ferdi Murat Yüksel, annesi, babası, yengesi, kardeşi ve yeğenini boğarak ve tabancayla kafasına sıkarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. Mal paylaşımı yüzünden ailesiyle anlaşmazlığa düşüp cinnet geçirerek 8 kişiyi katlettiği iddia edilen Yüksel, poliste, cumhuriyet savcılığında ve tutuklandığı nöbetçi mahkemede susma hakkını kullandı. Eşine yönelik yazdığı mektupta kardeşi Ali'nin ailenin 7 ferdini katlettiğini onu da kendisinin kazayla öldürdüğünü öne sürmüştü. İddianamede, cinayetin işlendiği dairenin kendisinin minibüs paraları ve babası İbrahim'in katkılarıyla alınıp hemşire ablası Nalân Yüksel'in üzerine tescil edildiğini ileri süren Murat Yüksel'in bu durumu "kendisine yapılmış haksızlık" olarak kabul ettiği ve son zamanlarda aile içinde huzursuzluk çıkarttığı belirtilmişti. Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede Murat Yüksel hakkında,"beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürmek, tasarlayarak cinayet'' suçundan 8 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasını istemişti.