BIST 10.363
DOLAR 32,32
EURO 34,73
ALTIN 2.402,43
HABER /  DÜNYA

Pariste helal gıda fuarı

Müslümanların ciddi bir nüfusa sahip olduğu Fransa'da 'Helal Gıda Fuaruı' açıldı.

Abone ol

Paris'te bu yıl 2. düzenlenen Paris Helal Gıda Mamulleri Fuarı'nda, ürünler Müslümanlar'ın gönül rahatlığıyla tüketilebilmesi amacıyla çeşitli ibarelerle sunuluyor.

Bazı firmaların ülke bazında katıldığı fuarda birkaç Türk firması da yer alıyor. Fuardaki firmalar, hazır pizza, şarküteri çeşitleri, salam, sosis, jambon gibi resepsiyonlarda verilen yiyeceklerde, Müslümanlar'ın kuşkusuna mahal vermeyecek şekilde paketlenmiş mamuller kullanıldığını ifade ediyor. Ayrıca firmalar, kümes hayvanlarının da İslami usullere göre kesildiğini belgeleyen referanslarla Müslüman müşterilerine hitap ediyor. Fuara katılan firmalar, Müslümanlar'ın yediği her türlü gıda mamulündeki şüphelerini ortadan kaldırmak amacıyla, gıda mamullerinin paketi üzerinde, şekerleme mamulleri ile pasta sektöründe kullanılan hayvani yağlar yerine, balık jeli veya nebati yağların kullanıldığını belirten ibarelere yer verdi. Fuarın içecekler bölümünde, Mekka Cola gibi Müslüman ülkelerin benzeri içeceklerini sergileyen firmalar, ürettikleri içeceklerin ve gıda mamullerinin içinde bulunan meyve veya benzeri mamullere de standlarında yer veriyor. Dün açılışı yapılan ve bugün sona erecek olan Helal Gıda Fuarı'na genelde bu sahada ticaret yapan küçük esnafla çeşitli ülkelerden gelen ticaret erbabı katılıyor.
Fransa'da yaşayan 6 milyon Müslüman, gıda sektöründe çalışan büyük firmaların yeni pazarı olarak görülüyor. Çoğu firma, Müslümanlar'ın İslam'a aykırı olduğu kuşkusuyla yaklaştıkları gıda mamullerine, çeşitli İslami kuruluşların ismini referans olarak gösterip itimat kazanıyor.