BIST 10.479
DOLAR 32,25
EURO 34,90
ALTIN 2.429,42
HABER /  GÜNCEL

İDO yaza merhaba dedi

İDO, Pazartesi günü yaz tarifesine başlıyor. Kadıköy ve Bostancı'dan Şile seferleri yapılacak.

Abone ol

İDO, 19 Haziran Pazartesi gününden itibaren tüm hatlarında yaz tarifesi uygulamasına başlıyor. 3 aylık dönemi kapsayacak yaz tarifesi, 17 Eylül'de sona erecek.

Her yıl okulların kapanmasıyla birlikte yaz tarifesi uygulamasına geçen İDO, 19 Haziran Pazartesi gününden itibaren şehir hatları vapurları, hızlı feribot ve deniz otobüsleri hatlarında sıklaştırılan seferler ile yaz tarifesi uygulamasına geçecek. Sezonunun başlamasıyla birlikte Bandırma, Yalova hızlı feribot seferleri arttırılırken; kış ayları boyunca havuzlanan ve yıllık periyodik bakımları yapılan gemilerle düzenli olarak Çınarcık - Esenköy, Gemlik, Küçükkumla, Avşa ve Marmara Adası seferleri de başlamış olacak.
Buna göre yaz tatili nedeniyle, sezonda Yenikapı - Bandırma hattında Cuma ve Pazar günleri 6, Cumartesi 5, hafta içi diğer günler 4 hızlı feribot seferi yapılırken, Yenikapı - Yalova 8 ve Pendik - Yalova hattında da karşılıklı 13 sefer yapılacak. Yaz sezonunda vapur seferlerinde günlük 936, deniz otobüsü seferlerinde ise 216 olmak üzere tüm hatlarda toplam bin 152 sefer gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl başlatılan İstanbul - Şile seferleri, bu yaz sezonunda da Bostancı - Yenikapı - Kadıköy - Sarıyer - Şile güzergahında devam edecek. Şile seferleri, 1 Temmuz - 31 Ağustos döneminde düzenli olarak sadece Cumartesi günleri yapılacak.

İDO, 20 Haziran - 15 Temmuz arasında www.ido.com.tr adresinden bilet alan yolcularına 5 YTL indirim uygulayacak. Bandırma, Yalova hatlarındaki araç biletleri ile Avşa - Marmara Adası seferlerindeki yolcu biletleri web'ten 5 YTL daha ucuza alınabilecek.

Özellikle yaz tatilinin başlangıcı sebebiyle oluşabilecek yoğun talebin önlenmesi amacıyla internet üzerinden bilet satın alımının özendirilmesi yolcuların bilet satış noktalarına gitmeden yolculuklarını indirimli yapmalarını sağlayacak. Ayrıca hat ve sefer bilgileri, bilet rezervasyon ve satış için 444 4 436 nolu çağrı merkezi de 24 saat canlı operatörlerle hizmet verecek