BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

IBMden teknoloji atılımı

Dünya'nın önde gelen bilgisayar üretici IBM Lotus Notes platformunu geliştirdiğini açıkladı

Abone ol

IBM'in e-posta ve birlikte çalışma yazılımı Lotus Notes platformunun, ofis uygulamalarını da içine alacak şekilde geliştirdiği bildirildi.

IBM'den yapılan açıklamaya göre, Lotus Notes programının yeni sürümünde kullanıcılar, Uluslararası Standardizasyon Kurumu'nun evrensel format olarak kabul ettiği XML tabanlı Open Document Format'ta (ODF) çalışan kelime işlemci, hesap tablosu ve sunum geliştirme programlarına standart olarak ulaşabilecek. Böylece kurumlar, ofis uygulamaları için farklı bir yazılım satın almak zorunda kalmayacak.

Kullanıcılar, Lotus'un yeni sürümünde, sistemlerinde bulunan eski ofis uygulamalarına ait dosyaları çalıştırabilecek ve yeni dosyalarını isterlerse eski formatta kaydedebilecek. Yeni sürümde kullanıcılar, kelime işlemci, hesap tablosu ve sunum geliştirme programlarını kullanarak dosya yaratabilecek, Microsoft Office ya da Open Office uygulamalarında yazılmış dokümanları da açabilecek. Böylece kurumlar, ofis uygulamalarında tek bir firmaya bağımlı olmak zorunda kalmayacak.