BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Paris son dakika terör alarmı trenler boşaltıldı

Fransa'nın başkenti Paris'ten son dakika terör alarmı haberleri geldi. Yapılan bomba ihbarı sonrası kentteki tren garı boşaltıldı.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'te son dakika bombalı terör alarmı. Geçen hafta 3 ayrı terör saldırısıyla sarsılan Paris'te yeni bir bomba alarmı verildi. Kentteki Gare de l’Est adlı tren garı boşaltıldı.

Öte yandan Paris'teki saldırılar sonrası Almanya, Belçika ve Fransa'da dev terör operasyonu başlatıldı. Operasyonlar kapsamında Almanya'da iki Türk tutuklandı. 

FRANSA'DA YÜREKLER AĞZA GELDİ

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Gare de l’Est adlı tren istasyonunun, bomba ihbarı nedeniyle kapatıldığı ve tahliye edildiği bildirildi. İsmini vermek istemeyene bir yetkili, istasyonun “önlem olarak” kapatıldığını ifade etti.

paris-son-dakika-teror-alarmi.jpg 

Yerel saatle 08.00 (TSİ 09.00) sularında gelen ihbar üzerinde gardaki tüm yolcular ve personel dışarı çıkarıldı. Polis olay yerinde inceleme yapıyor.



VALİZ İHBARI

Fransız basınından kimi kaynaklar, paniğe neden olan şeyin sahipsiz bir valiz olduğunu, kimileri ise telefonla ihbar yapıldığını bildirdi.

Bu arada Paris Başsavcılığı, geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırılarla bağlantılı olabileceği düşünülen 10 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

3 ÜLKEDE DEV OPERASYON
 

Avrupa'da üç komşu ülke Almanya, Fransa ve Belçika'da terör operasyonları düzenlendi.

Almanya'da bu sabah yaklaşık 250 polisin katıldığı IŞİD operasyonunda, 11 farklı yere baskın düzenlendi. 

Operasyonda, IŞİD'in Suriye'deki mücadelesi için militan ve finansman desteği sağlamakla suçlanan bir grubun lideri olduğu iddia edilen İsmet D. ile örgüt üyesi Emin F. tutuklandı. Aynı saatlerde Paris'te ise geçen haftaki saldırılarla bağlantılı olabileceği düşünülen 12 kişi gözaltına alındı. Dün de Belçika polisi, Suriye’den dönen ve eylem hazırlığında olduğu iddia edilen cihatçılara yönelik ülke çapında büyük bir operasyon başlatmıştı.

Alman polisinin baskın düzenlediği yerlerin başkent Berlin'de olduğu açıklandı. Reuters'ın haberine göre, yaşları 31 ila 44 arasında değişen beş Türk'ü izleyen polis, aylar süren takibin ardından bu sabah operasyon için düğmeye bastı.

paris-saldirilari-3-ulkede-operasyon.jpg
Alman polisinin düzenlediği baskınlarda, 41 yaşındaki İsmet D. ve 43 yaşındaki Emin F. tutuklandı. AFP, İsmet D.'nin, liderlik ettiği öne sürülen grupta Türklerin yanı sıra Çeçen ve Dağıstanlıların olduğunu bildirdi. Polisten yapılan açıklamada, tutuklanan Emin F.'nin ise finansmandan sorumlu olduğu öne sürüldü.

Şüphelilerin "Suriye'de devlete yönelik ciddi şiddet eylemleri düzenleme hazırlığında olduğu" iddia edildi.

Polis, grubun Almanya'da saldırı planladığına dair ise herhangi bir kanıt bulunmadığını bildirdi.