BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İki Afrika gazetesinden Charlie Hebdo kapağı özürü

Kenya ve Güney Afrika'da Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Muhammed Peygamber'i resmeden kapağını basan iki gazete, Müslüman liderlerden gelen tepkiler üzerine özür diledi.

Abone ol

Afrika'da yayın yapan iki gazete Müslüman liderlerden gelen tepkiler üzerine Charlie Hebdo'nun son sayısının kapağını yayınladıkları için özür diledi.

Kenya'da yayın yapan The Star gazetesi ile Güney Afrika'nın The Citizen gazeteleri Müslümanları rencide ettikleri için üzüntülerini belirtti.

Fransa'da yayın yapan mizah dergisi Charlie Hebdo, geçen hafta iki İslamcı'nın saldırısına uğramış, aralarında Fransa'nın sevilen karikatüristlerinin de olduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıdan sonra çıkan ilk sayının kapağında Muhammed Peygamber elinde "Ben Charlie'yim" anlamına gelen "Je Suis Charlie" yazısı ile ağlarken görülüyor ve üzerinde de "Herşey Affedildi" yazıyordu.

Kapağın yayınlanması Türkiye'de de tartışma yaratmış, dergiden bir seçki yayınlayan Cumhuriyet gazetesine

Kenya'nın hükümet tarafından atanan üyelerden oluşan Medya Konseyi, gazeteye tepki göstererek yöneticilerini çağırdı ve açıklama istedi.

Konseyin gazetecilerin akreditasyonlarının iptalini de içerebilecek bir yaptırıma gitmesi bekleniyor.

Kenya, dergiye saldırıyı "kahramanca" olarak niteleyen Eş Şebab örgütünün saldırılarına maruz kalan bir ülke.

Senegal'de ise hükümet Charlie Hebdo'nun son sayısının dağıtımını yasakladı. Eski bir Fransız kolonisi olan Senegal'de Fransız gazeteleri yaygın şekilde satılıyor.