BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.406,54
HABER /  MEDYA

Zaman 2 yıl önce bakın ne yazmış?

Gazeteci İbrahim Karagül, Charlie Hebdo karikatürlerini yayımlayan Cumhriyet'e destek çıkan Zaman'ı hedef aldı.

Abone ol

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Zaman gazetesini iktidar hırsı uğruna kutsalları pazarlık etmekle suçladı.

Charlie Hebdo karikatürlerini yayımlayan Cumhuriyet gazetesine yönelik baskıya sert çıkan Zaman, iki yıl önce Charlie Hebdo'nun karikatürlerinin ifade özgürlüğüyle ilgisi olmadığını yazmış.

"KUR'AN DA SATILIR, PEYGAMBER DE SATILIR"

Zaman'ın dünkü Cumhuriyet'e destek bildirisi Karagül'ü fena kızdırdı. "Bir kirli ittifak kuruldu!" başlığıyla bildiriyi yorumlayan yazar, ittifak için "Bu öyle bir ittifak ki, din de satılır, Kur’an da satılır, Peygamber de satılır. Yeter ki bir pay çıksın, yeter ki bunun üzerinden bir hesaplaşma yapılsın, yeter ki içinde bulundukları kavga için bir malzeme çıksın, yeni katılımlarla ittifak güç kazansın." ifadelerini kullandı.

 ZAMAN'DAN CUMHURİYET'E DESTEK

Birilerinin cemaati yeniden konumlandırdığını savunan Karagül, bundan sonra onları her türlü cephede görebileceklerini yazdı. Zaman'ı kimliksiz ilkesizlik içinde olmakla eleştiren yazar, 2 yıl önce Zaman'da çıkan bir köşesine taşıdı:

BAKIN ZAMAN GAZETESİ O ZAMAN NELER YAZMIŞ?

Olayı kayıtsız şartsız ifade özgürlüğü kapsamında sahiplenen Zaman gazetesi, 20 Eylül 2012’de aynı dergi için bakın neler yazmış:

“Fransa’da mizah dergisi Charlie Hebdo’nun, dün üçüncü kez Hz. Muhammed’in tasvir edildiği çirkin karikatürleri basması tepki çekti. Bu karikatürleri, ifade özgürlüğünün sınırlarını test etmek için bastıklarını belirten dergi yönetimi, geçmişte bir çizerini Yahudi karşıtlığı yaptığı suçlamasıyla işten atmıştı. Daha önce 2006 ve 2011’de benzer karikatürler yayımlayan mizah dergisi son yıllarda Müslümanlara yönelik ırkçı yayınlarıyla dikkat çekiyor. Charlie Hebdo dergisi, daha önce birçok kez hakaret ve halkı nefrete teşvik suçlamasıyla mahkûm olurken, Müslümanlara hakaret eden karikatürler aleyhine açılan davalardan beraat etti. (...) Uluslararası İlişkiler ve Strateji Enstitüsü’nün (IRIS) Direktörü Pascal Boniface, mizah dergisinin yaptığı yayının cesaretle veya ifade özgürlüğüyle bir ilgisi olmadığını kaydederek, “Bu dergi çok iyi biliyor ki İslam'ı eleştirdiğiniz zaman satıyorsunuz. Özgürlük arayışından çok ticari bir çıkar arayışı var. Katıksız bir fırsatçılık söz konusu” dedi. İslamofobi Gözetleme Kurulu Müdürü Abdullah Zerki de, son yıllarda büyük tiraj kaybı yaşayan derginin ticari kaygılarla hareket ettiği görüşünde."

"KİMSE BİZE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ZIRVALARINI YUTTURMAYA KALKMASIN"

Cemaatin gazetesini son yılların en büyük savruluşu içinde olmakla eleştiren Karagül, yazısını bu sözlerle tamamlıyor:

"Zaman gazetesinde hala muhafazakar bir kimlikle yazanlar bu işe ne diyor, ifade özgürlüğü diyerek işin içinden sıyrılma kolaycılığına mı kaçıyor?

Kimse bize ifade özgürlüğü zırvaları yutturmaya kalkmasın. Bunun ne olduğunu, sınırlarının nereye kadar olduğunu, mutlak olmadığını, dahası başkalarına küfretme özgürlüğü olmadığını bilmeyen yoktur.

İktidar hırsı uğruna kutsalları pazarlık malzemesi yapanlara başka ne denir, bilmiyorum..."

PAPA'DAN CHARLİE HEBDO'CULARA ŞOK!